Od razu pijani...spróbuj upilnować dzieciaka...wczoraj widziałem jak kobitka próbowała 2 małych dzieci prowadzić- każde w inną stronę a ta próbuje ogarnąć. nie zazdroszczę
Widziałam wczoraj ten wypadek i rodzice byli trzeźwi jeszcze tata siedział na środku ulicy i trzymał dziecko na rękach. Ja jestem matką trzy letniego dziecka i wiem jak to jest, trzeba mieć oczy dookoła głowy, przy dziecku które jest bardzo ruchliwe wystarczy sekunda i może już być w innym miejscu tak jak i było w tej sytuacji.
Na szczęście dziecko zabrano do Bełchatowa to ma szansę wyjść z tego.
Raczej nieszczęśliwy wypadek a nie beztroska...każdy kto miał małe dziecko wie,jak trudno je upilnować
Pan podinspektor ma rację.
Każdy kto miał dziecko ma swoje własne doświadczenia i są one najczęściej różne od doświadczeń innych rodziców. Jeśli dwoje rodziców nie jest w stanie skutecznie zaopiekować się trzylatkiem, to jest to beztroska której skutki fizyczne odczuje dziecko, a psychiczne rodzice.
Niestety jest to droga osiedlowa i taki powinna mieć status, Urząd Miasta powinien na Górnej umieścić odpowiednią tablicę i zakończenie powinno być na Dzielnej przy wyjeździe do Piłsudskiego. Mamy tu bloki i sklepy i taki status nam się należy. Nie może być tak, że kierowcy jeżdżą tu sobie jak chcą, ścinają zakręt oznaczony znakami poziomymi i jeszcze my - Mieszkańcy osiedla mamy się bać i uważć! Niestety każdy z Nas - Rodziców wie jak szybkie i nieprzewidywalne potrafią być Nasze Najdroższe Pociechy, Nasze Skarby za które oddamy każdą ostatnią komórkę i ostatnie bicie serca - NALEŻY SIĘ NAM W MIEJSCU ZAMIESZKANIA MINIMALNA GRANICA BEZPIECZEŃSTWA, NA NASZYM OSIEDLU. KONIEC JAZDY DLA PRACOWNIKÓW PIOMY I INNYCH KIEROWCÓW BEZKARNIE. MAMY SKLEPY, PLACE ZABAW I TRAWNIKI - MINIMALNA PRĘDKOŚĆ 20km/h!!! JESTEŚMY U SIEBIE I NIKT NIE MA PRAWA MÓWIĆ NAM, ŻE DZIECKO NIE BYŁO DOPILNOWANE, PONIEWAŻ RÓWNIEŻ KIEROWCA NIE JEST ŚLEPY I DOTYCZĄ GO PRZEPISY RUCHU DROGOWEGO, ALE TEŻ PRAWO MORALNE!!!! KAŻDEGO Z MIESZKAŃCÓW OSIEDLA GÓRNA -ZŁOTA -CZĘSTOCHOWSKA -DZIELNA, KTÓRY CHCIAŁBY ZŁOŻYĆ WNIOSEK O STATUS DROGI OSIEDLOWEJ PROSZĘ O KONTAKT NA ADRES E-MAJL:magdadudek82wp.pl. Razem zróbmy coś dobrego i przestańmy bać się samochodów, które mogą zrobić krzywdę Naszym Dzieciom!!!
jeszcze raz adres, ponieważ wystąpił błąd: magdadudek8@wp.pl!!! Pozdrawiam zainteresowane osoby !!!
Osiedlowa? Podziękuj Chojniakowi za brak chęci wybudowania połączenia ul. Dmowskiego i Żeromskiego oraz Rżankowi za skopanie Al. Piłsudskiego, od której to ulicy z bliżej nieznanych powodów odcięto ul. Górną i Częstochowską. A wiesz, że w 1976 roku ul. Dzielną kursowały autobusy MZK i to nawet 5 linii: 4, 6, 7, 8 i 9? http://www.komunikacjapt.republika.pl/ptlinie76.html
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!