Przecież to zdjęcie nie dotyczy Piotrkowa. Na rogatkach wojsko stało może 2-3 dni. Na mieście było widać tylko wzmocnione patrole, zwłaszcza nocą.
Ilu z was forumowicze krytykujący PiS pamięta 13 grudnia 1981 r?
Witek nie wiem ile masz lat ale nie dorosłeś żeby wypisywać takie bzdury na forum. Ja miałem wtedy 32 lata a ty może byłeś w ORMO albo w PZPR dlatego tak nienawidzisz wolności. Ile wtedy było w Polsce samochodów, telewizorów, komputerów? Dzisiaj przed każdym blokiem stoi tyle samochodów, że nie ma gdzie zaparkować. A szyneczką wcinałeś tylko 2 razy w roku. Co oglądałeś w TV? Dzisiaj możesz pluć na PiS jak to to teraz robisz, a wtedy 36 lat temu gdybyś pisał tak na PZPR to by Cię zapuszkowali i zostałbyś internowany.
Zupełnie na inny temat, ale też w pewnym sensie "stan wojenny". Piotrków Trybunalski, godzina 10.55, piękne słoneczko i błękitne niebo a powietrze kryształ, zefirek lekko muska. Piszę o okolicy parku Poniatowskiego i okolicy ślizgawki miejskiej. Otwieram Interia pogoda a tutaj czerwonym kolorem porażają mnie dane smogowe, przekroczenie 300% normy czystości powietrza. Jest permanentne robienie z nas w BAMBUKO. Są jednak pewne analogie, co do zagrożeń zewnętrznych z 13 grudnia 1981 roku.
Każdy mówi źle ale może zacznijmy mówić dobrze i stanie wojennym. Zgodzę się ze nie powinno zginąć tyle ludzi bo to fakt że było okropne ale samo w sobie wprowadzenie stanu wojennego pozwoliło na to ze Rosja nie weszła do Polski
Mam nadzieję, że Jaruzelski wylądował w piekle po śmierci innego wyjścia nie widzę
Tragiczna rocznica, o której nie wolno zapomnieć. 36 lat temu wprowadzono w Polsce stan wojenny.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!