metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
maurycy ~maurycy (Gość)08.04.2016 12:18

Remont kościołów powinna finansować kuria. Ma kasy aż nadto. W mieście jest dużo pilniejszych wydatków. Ale cóż mały, kościółkowy Chojniak nadal liczy, że klechy z ambony załatwią mu załapanie się na kolejną kadencję.

121

dotchła pani wózku ~dotchła pani wózku (Gość)08.04.2016 13:11

To teraz w ramach rewanżu kuria powinna sfinansować remont Kopernika.

91

nienienie ~nienienie (Gość)08.04.2016 13:52

widze ze nasza ekscelencja pracuje nad projektem kośćiół+... tylko teraz widze ze ruszyli z kopyta...

103

tak sobie siedzę i myślę ~tak sobie siedzę i myślę (Gość)08.04.2016 14:52

Bernardyni dostaną 28 tys. na wymianę podłóg w korytarzach klasztoru. Z kolei parafia prawosławna pod wezwaniem Wszystkich Świętych otrzyma 40 tys. na remont zabytkowego ogrodzenia cmentarza tej parafii przy ul. Cmentarnej 10.
A co budują na skwerze przy cerkwi? Taki budynek kosztuje a na ogrodzenie cmentarza nie mają?

82

wierzący katolik ~wierzący katolik (Gość)08.04.2016 21:15

Za te pieniądze to bóg zapłać!. Ala my bardziej wdzięczni będziemy aby dobry Bóg i przenajświętsza Matka Boska przegonili z stąd p.K.Chojniaka albo zrobili z nim porządek !. Wysłuchaj nas Panie nas piotrkowian. AMEN

71

wierzący katolik ~wierzący katolik (Gość)08.04.2016 21:16

Za te pieniądze to bóg zapłać!. Ala my bardziej wdzięczni będziemy aby dobry Bóg i przenajświętsza Matka Boska przegonili z stąd p.K.Chojniaka albo zrobili z nim porządek !. Wysłuchaj nas Panie nas piotrkowian. AMEN

81

Były kursant ~Były kursant (Gość)08.04.2016 19:13

Najgorszy to jest ten cały Karzewnik. Dziadzio już dawno powinien być na emeryturze

74

72gość z powiatu ~72gość z powiatu (Gość)09.04.2016 14:59

No to teraz będą mieli za co rządzić razem z Rydzykiem!!!

54

ateista ~ateista (Gość)09.04.2016 15:15

Szkoda że to nie ja dzielę tą kasę.Nawet złamanego grosza bym nie dał i do tego czynsz 100%.Sorry ale poznałem na księdzach.Na dziesięciu trafił mi się jeden z powołania.Reszta to kasa kasa i jeszcze raz kasa.

84

teakt ~teakt (Gość)08.04.2016 09:09

Aż się nie chce komyntować. Lepi by jekie pszedszkole wybudowali albo sale gimnastyczno. A to dziadostfo zlikwidować! A tak to sie czarno mafia ino cieszy...
Pf.... haha. Tego typu komentarze to dopiero ciemnogród! Jak ci cegła na łeb spadnie z takiego zaniedbanego zabytku, to do kogo będziesz miał pretensje jeden z drugim? Niedługo pierwszy dzień maja, ciekawe czy ci forumowicze, którzy tak tu się wysmętniają będą mięli odwagę wyjść na ulicę i wykrzyczeć takie hasła na pochodzie? Czy to tylko kmiecie, którzy trollują nawet pod artykułami o pieniądzach na zabytki.

619

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat