Przez to że mój ojciec bawił się w solidarność. Przez następne lata jako dzieciak miałem przesrane w szkole w domu bo bida była bo ojca z roboty wygnali. Nie mam do niego żalu teraz po latach szanuje go za i zdaję sobie sprawę co robił. Niestety przez to miałem gorszy start w dorosłe życie. Za top pałujący maja się dobrze do dnia dzisiejszego. Wysokie emerytury stołeczki w urzędzie. Dlaczego do dnia dzisiejszego nikt ich nie rozliczył. Najgorsze jest w tym że ci co w marszach solidarności nie chodzili najwięcej krzyczą chcą zagarnąć to wydarzenie dla siebie.
Skupcie sie ludzie na pracy, na przyszlośći, aby PKB był na wystarczającym poziomie, aby inflacja nie rosla, bezrobocie ponizej 10 %, aby PLN sie umacniał.
Skierujcie swoja uwagę na teraźniejszość i przyszlość.
Najgorsze jest dla Ciebie a dla Nich najlepsze.
Prawdziwe bohaterstwo wymaga odwagi a udawane, pięknych słów.
Oczywiście, ROZLICZAĆ !!!!
Za rozgrabienie majątku odbudowanego po zniszczeniach wojennych i wypracowanego przez cały naród!
Za bezrobocie, nędzę i poniżenie, którego doznały miliony Polaków pod rządami S.!
Za pracę po 10-12 godzin, także w soboty i niedziele, u prywaciarza, bez umowy, świadczeń socjalnych i godziwego wynagrodzenia!
Za arogancję, głupotę i złodziejstwo lokalnych i centralnych kacyków!
Za zniszczenie armii, infrastruktury kolejowej, za brak inwestycji w energetykę, grożący przerwami w dostawach elektryczności !!!
Za zniszczenie polskiej kultury i zastąpienie jej strzelankami i gołymi d... kupowanymi od amerykańskich przyjaciół !!!
Za poddaństwo mi służalczość wobec zachodnich dobroczynców solidarnościowych działaczy !!!
Za zadłużenie narodu na kwoty, które w czasach Gierka wydawały się zupełnie nierealne!
Oczywiście, można by rozliczyć jeszcze za parę innych rzeczy.
Pozdrawiamy was, skauci z pani S. !!!
Szkoda, ze żaden styropianowy dziadek nie zechciał podjąć tematu. A byłoby parę konkretów do omówienia:
PFM, Sklejki, PBO, Sigmatex, Pioma, Metal Plast, 3 huty szkła - to tylko niektóre z sukcesów styropianowców, o których można by trochę pogaworzyć.
No, dalej - do dyskusji !!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!