Każdemu zdarza się popełnić błąd na drodze...Wiele razy wymuszano na mnie pierwszeństwo i gdybym "nie odpuszczał", to by się kończyło stłuczkami. Ostatnio mnie się zdarzyło nieopatrznie wymusić pierwszeństwo na rondzie sulejowskim.Chwila nieuwagi. Byłem przekonany, że kierowca będzie zjeżdżać z ronda, ale nie miałem racji i wcisnąłem się tuż przed to auto. Gdyby nie szybka reakcja tamtego kierowcy, to bym miał jego auto wbite w bok swojego (przepraszam i dziekuje!)
100% uwagi na drodze, przewidywanie zachowań innych oraz zwyczajna kultura na drodze, to przepis na minimalizowanie zagrożenia. Jeśli dwóch kierowców jest czujnych, to nawet gdy jeden z nich popełni błąd, to drugi może jeszcze uratować sytuację.
Debil, czy ślepy? Tak, czy tak prawko powinien mieć zabrane dożywotnio.
Trochę dalej też się coś stało, bo na skrzyżowaniu z ul. Słowackiego ok. 16.-17.00 leżały porozwalane plastiki ze samochodów a facet chodził i szukał tablic rejestracyjnych.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!