Wszystko rozumiem, ale Piotrków ma (w mojej opinii) obecnie bardziej palące potrzeby. Należy się skupić za pomocy w zakresie służby zdrowia oraz ściąganiu inwestorów. We wszystkich okolicznych miastach piękne, nowe parki przemysłowe. U nas skansen i "dojenie" drobnych lokalnych rodzinnych przedsiębiorców. Jak nisko nasze Miasto musi zostać sprowadzone, aby w końcu coś drgnęło. Nigdy nie myślałem, że doczekam chwili, że będzie mi żal stanu rodzinnego Miasta.
Kino w Heliosie to drogi syf. Bardzo dobra inwestycja. Oby tak dalej panie Prezydencie
A pomyśleć że za takie pieniądze mielibyśmy piękny nowy szpital ze wszystkimi oddziałami a nie dno i wodorosty które teraz mamy i jak trzeba się położyć to w Radomsku bo tu nie ma gdzie i strach.
Świetna informacja dot. aranżacji kina. Być może kino w mediatece zostanie włączone do projektu sieci Kino za Rogiem i zostaną pozyskane środki unijne? Piotrków nie ma kina z filmami światowego formatu. Kino Helios nie oferuje intelektualnej rozrywki. Mało tego- między seansami sale kinowe nie są sprzątane, na podłodze leży jedzenie, a fotele oblane są słodką sodą. Co do szpitali, o których wszyscy tu dysktują- na funkcjonowanie służby zdrowia samorządy otrzymują pieniądze z NFZ. A jak działa ministerstwo zdrowia- wszyscy wiedzą. Służy tylko po to żeby było gdzie ustawić znajomków- w różnych oddziałach NFZ w całej Polsce. W piotrkowskim NFZ nie można nic załatwić. Nawet wydanie EKUZ przekracza intelektualne możliwości urzędników.
Lepiej zróbcie klimatyzację bo tam się wytrzymać nie da. Gratuluję pomyśłodawcy który o tym zapomniał hehe
Po co tworzyć DKF w Mediatece, skoro takowyż funkcjonował w MOK? Nie można wrócić do tego pomysłu? Po drugie Mediateka ma być centrum nauki i techniki. Gdzie więc ta nauka i technika? Liczyłem na stałe wystawy, konferencje, wykłady, spotkania z propagatorami nauki. Przeliczyłem się. Czekam jeszcze na klub seniora i kaplicę w mediatece.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!