Wychowalem sie na Concordii, z mojego domu widzialem I slyszalem stadion. Co trening chodzilem podawac pilki, nawet jak "Morsu" jeszcze gral a nie ktorzy pilkarze mieszkali w budynkach klubowych - zorientowani znaja temat. Ja krotko, ale bracia trenowali w Concordii. Teraz mieszkam kilkaset km od Pkowa ale nadal serce mnie boli jak mozna bylo zarznac taki klub... niestety od kiedy pamietam to klub pod katem organizacyjnym sie,staczal... miasto biernie sie temu zarzadzaniu ptzygladalo. Dla mnie jest to nie pojete... wstyd. 3mam kciuki za mlodych chlopakow ktorzy teraz pod nieco inna nazwa probuja nawiazac do dawnych czasow! A co do innych Pkowskich klubow to szanuje wszystkich (ojciec gral w Polonii) ale zeby oddac czym jest Concordia to Wam powiem ze nawet za czasow Piotrcovii ze Smuda, Majakiem, Lapinskim to czesc ludzi w przerwie lapala za rowery I jechali na IV lige na Zwirki bo grala Concordia... tyle w temacie
Zapytam, byłem jako młody chłopak na meczu Concordi z Gwardią W-wa i jak pamiętam u gości grał słynny atak BDB -POTWIERDZICIE PLIZ
Concordia? Pierwsze słyszę. Przecież wszyscy wiedzą, że w Piotrkowie jest tylko Piotrcovia.
Po sezonie 1976/77 ostatnie miejsce w drugiej lidze i spadek do III ligi gr VIII. Po roku awans i trzy kolejne sezony w II lidze gr. wschodnia. Co do nazwisk piłkarzy to też wymieszane wszystkie sezony, a grali także: Jan Piasecki, Włodzimierz Wnętrzak, Henryk Kranc, Wojciech Bogdan czy Sławomir Ziółczyk.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!