Proszę mi przytoczyć dokładny cytat, w którym powiedziałem, że Pan radny Dziemdziora nie brał udziału w uroczystościach z okazji 11 listopada.
Mnie interesuje w przypadku gdy ten ktoś jest osobą publiczną - skoro Pan Dziemdziora jest radnym, a nie ma go np. na uroczystości 17 września ma u mnie minus.
Polska jest niepodległa o miesiąc wcześniej. Rada Regencyjna 7 PAŹDZIERNIKA 1918 ogłosiła niepodległość Królestwa Polskiego, bo Polska miała być KRÓLESTWEM, a nie republiką. Rada Regencyjna nie chciała REWOLUCJI i wojny domowej mogący być wywołanymi przez siły socjalistów pod wodzą Piłsudskiego dlatego przekazały mu władzę nad armią i administracją Polskiego Królestwa. To tak dla wyjaśnienia i dla wiedzy młodzieży. Dobrze jest być dokładnym i precyzyjnym, bo potem są kłamstwa, które wpływają na życie.
- niestety rzetelnie wypada napisać, że to było tylko orędzie do narodu z hasłem "utworzenia niepodległego państwa, obejmującego wszystkie ziemie polskie z dostępem do morza" a rozbrajanie Niemców zaczęło się kiedy rada regencyjna oddała władzę Piłsudskiemu - jedynej osobie, która mogła to wszystko ogarnąć - zbiegło się to oczywiście z dniem 11 listopada, kiedy Niemcy przyjęli warunki zawieszenia broni, tyle, pa
W każdym razie obchodzone jest Święto Niepodległości bez Niepodległości, gdyż tę straciliśmy w 2009 , w chwili podpisania Traktatu Lizbońskiego przez Prezydenta RP p.Lecha Kaczyńskiego. Z tą chwilą stał się on dla mnie symbolem zdrajców z wszystkich ugrupowań politycznych i partii, którzy do tego doprowadzili, a lekko licząc trwało to od połowy lat 90 dwudziestego wieku. To taki Król Stasiu Poniatowski, który abdykował i przekreślił Królestwo Polskie. Ciekawe czy ten nowy rozbór będzie trwały co najmniej 100 lat czy krótki 23 lata? I ile krwi będzie przelanej za wyzwolenie Polski - Państwa i Narodu?
Symbole narodowe bardzo ważna rzecz. Prezydent RP p.Bronisław Komorowski wymyślił i rozpoczął akcję kotylionową. Bardzo dobrze, świetnie. Jestem za! Tylko dlaczego pokręcił kolory i zamiast biało-czerwonych kotylionów rozprowadzał kotyliony CZERWONO-BIAŁE. Coś mi się zdaje, że Pan Prezydent lekceważy barwy narodowe i nie zna jako historyk prawideł obowiązujących w heraldyce, lecz przecież ma od tego odpowiednich urzędników. Ileż to było śmiechu jak Prezydent RP p.Lech Kaczyński pomylił się i odwrotnie trzymał szalik podczas meczu, a dziś jakoś satyryków, artystów i dziennikarzy podobny fakt nie razi. Świat jest jednak bardzo szalony.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!