W tych okolicach często dochodzi do niebezpiecznego zdarzenia
zasada 3 sekund w miescie :) juz widze odstepy co 10 -20 m pomiedzy pojazdami :) :) :) . ciagnik siodlowy wyprzedza na przerywanej lini ( wedlug fotek ) , osobowka musi ustapic pojzdowi z lewego pasa, upewinic sie czy moze wykonac skret w lewo (posesja, itp )
co innego jest linia ciagla, skrzyzowanie itp
zdrowia,zdrowia dla dziewczynki
Na zdjęciu 1 widać skrzyżowanie.
Trzeba dowalić kierowcy ciężarowego mandat za wszystkie wykroczenia, łącznie z przekroczeniem prędkości!
A reguła "3 sekund" - w utrzymywaniu odległości między pojazdami?
Niestety dość często się zdarza, że kierowcy zbyt późno sygnalizują chęć skrętu w lewo lub w prawo, bądź zmianę pasa ruch, przez włączenie kierunkowskazu. Często też w ogóle nie włączają kierunkowskazu. Bardzo tragiczne bywają tego skutki, gdy na "ogonie siedzi" wielotonowy monster.
W tym przypadku skrót z naczepy idealnie pasuje: Dojedzie Później-Dzwon.
Dużo zdrówka dla dziewczynki i szybkiego powrotu do zdrowia.
Jechałam tą drogą ok tygodnia temu, niektórzy kierowcy tirów myślą że jak jadą dużym autem to im wszystko wolno,jeden z takich kierowców zaczął mnie wyprzedzać na podwójnej ciągłej ja na liczniku prawie 100 km/h,po czym wyprzedza drugie auto zjeżdżając na pas do skrętu, jak żałowałam że nie miałam kamerki w aucie ????????????
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!