metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
mag ~mag (Gość)24.02.2019 09:08

A dlaczego w Piotrkowie śmietniki nie są zamykane? Jakoś w innych miastach nie ma takich problemów. Śmietniki są ładnie ogrodzone i zadaszone. Każdy mieszkaniec ma do śmietnika klucz i po problemie. To wina oczywiście spółdzielni mieszkaniowych i wspólnot mieszkaniowych.

88

aefwafsd ~aefwafsd (Gość)24.02.2019 10:30

Mnie co innego doprowadza do szału... . Mianowicie, ludzie którzy na pierwszy rzut oka wyglądają na normalnych, nie potrafią zrozumieć prostej zasady. W spółdzielczych śmietnikach worki ze śmieciami wyrzucamy do ostatniego, nie wypełnionego kontenera! Napełnił się kontener, wrzucamy do kolejnego od końca. Czemu większości to nie przeszkadza?! Pierwszy pojemnik z górką, pod kontenerem już kilka worków, drugi wypełniony do 3/4, w trzecim 5 worków a czwarty pusty! I chcesz zachować się jak cywilizowany człowiek i wyrzucić śmieci do pojemnika to depczesz śmieci jaśnie państwa... . Logika jest potrzebna nawet w śmietniku osiedlowym, ale niestety dla niektórych logika to obce pojęcie.

171

gość ~gość (Gość)24.02.2019 15:42

Klucze to zmora MPO w Warszawie.Altanka śmieciowa na klucz- tego jeszcze nie było.Jestem kierowcą śmieciarki i codziennie zamiast jeździć i odbierać smieci muszę szukać i układać klucze do trasówki ktorą akurat dostałem.Strata mojego czasu.Klucze często zresztą nie pasują bo ludzie nie jednokrotnie zmieniają zamki.

31

gregu ~gregu (Gość)24.02.2019 10:16

Panie Szczukocki,wystarczy czipować pojemniki tak jak w Norwegii.
Bo to ,że one sa sprzedawane bądź wywożone na wioski to pewne jak w banku,a później wystarczy laptop i aplikacja,złodzieja macie na tacy.

137

gość ~gość (Gość)24.02.2019 23:43

Mysle ze to jeden z tych,co ukradli ksiezyc...

24

wojciech ~wojciech (Gość)25.02.2019 12:29

prosty i skuteczny sposób. Należy zamontować w pojemnikach lokalizatory GPS, ale tak po cichu w sposób nie wzbudzający podejrzenia, że coś takiego jest. Da się to zrobić w pokrywie. I będzie widać gdzie sobie pojechały. Jestem przekonany, że kradnie je ta sama osoba.

00

NotiOne ~NotiOne (Gość)12.05.2020 21:48

Super pomysł z tym lokalizatorem. Spółdzielnia albo wspólnota powinna fundować o takie małe urządzonka jak te https://notione.com/ i podczepiać w niewidocznym miejscu. Złodziejom od razu by się odechciało :)

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat