Przydałaby się stacja przy nowej Mediatece, przy parku im J Poniatowskiego, przy Wolborskiej i na obrzeżach dużych osiedli bloków - to już byłaby całkiem gęsta kompleksowa sieć.
Świetnym pomysłem są rowery tandemowe - moje dzieci mają z nich wielka frajdę (widząc po użytkownikach i reakcjach inni też)
Bardzo dobrym rozwiązaniem szczególnie dla rodzin z małymi dziećmi jest rower familijny - szkoda że teraz jest zepsuty - przydało by się 1-2 dodatkowe sztuki
Stacje powinny się znajdować na krańcówkach MZK. Z tym byłoby o tyle łatwiej, że to duże tereny i należące do miasta. Czytając propozycje czytelników wychodzi na to, że wszystko ma być upchnięte w centrum....a co z osobami mieszkającymi na obrzeżach ? Mieszkam na Szczekanicy, więc jak mam korzystać z takiego roweru ? Pojechać samochodem do centrum ? Przecież to nie ma sensu. Stacji powinno być dużo (ale wiadomo, że to większe koszty). A na obrzeżach też powinno stanąć po kilka rowerów.
Na przykładzie tego roweru widać jak bardzo nasze społeczeństwo zidiociało w ostatnich 25 latach. To niesamowicie smutne czytać, jak bzdetą pod nazwą pedałowanie na rowerze podnieca się i dowartościowuje tak duża liczba inteligentnych, a czasem nawet wykształconych, ludzi.
W Piotrkowie mamy Haeringa, dwa Lidle, dwa Aldi, Kaufland, Obi, DHL i inne. Teraz zaimportowano nam kolejny niemiecki twór - NextBike. Brawo!!!
https://pl.wikipedia.org/wiki/Nextbike
Czemu Polacy musza wiecznie narzekać, zaraz sie doszukiwać kto korzysta z rowerów z UM, ile to kosztuje kto za to zapłaci, przecież wiadomo, że to jest z naszych podatków, tak funkcjonuje każde państwo gmina powiat. Ludzie cieszcie się, że nowa fajna inicjatywa w mieście, a nie wiecznie wszystko na nie, jeszcze sie nie znalazl taki co by wszystkich zadowolił. Pomysł super
Te rowery to jedna z nielicznych rzeczy na które moje podatki chcę żeby były przeznaczane. A co do stacji to Auchan, lotnisko i może Kaufland.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!