a czu zawsze jest na zdjęciach sp 16. czy to zakończenie roku i początek roku? Chyba blisko redakcji? Czy tak?
Wszystko fajnie ale w SP 5 są dziwne ruchu w kadrze nauczycieli. Czyżby odchodząca była pani dyrektor pozostawiła niezły bałagan nowej Pani Dyrektor (której szczerze kibicuje). Zanim nowa dyrekcja się zorientuje w cały rozgardiaszu to może być już niezły klops.
Przykład: języka polskiego będzie uczyła pani od religii, która w zeszłym roku pracowała na 1/2 etatu (chyba że zmieniły się zasady i już nie trzeba mieć wykształcenia kierunkowego aby nauczać polskiego).
Powodzenia dla pani dyrektor - niech się szybko zorientuje w panującym tam wewnętrznym "układzie" i tym kto ile jest wart.
Zmian nie będzie,bo już są. Najciekawiej jest w szkole na Wysokiej, gdzie dyrektorem została Pani Winiarska, po wygranym konkursie ::))). W radzie miasta jest jej męża brat ,wujo i mąż pracuje w urzędzie.Pewnie go jeszcze w szkole zatrudnią.
Wakacje skrócić do jednego miesiąca to dlatego ,że w PRL w soboty do szkoły sie chodziło a obecnie wszystkie soboty wolne a ile świat doszło a nauczyciele biorą kase za cały czas i nigdy nie mogą zdazyc z programem by go zrealizowć i wynikiem tego jest marna wiedza uczniów
Nawiązując do 1 września - jak finansowaliście wyprawkę dla dzieci ? Generalnie ja niestety musiałem skorzystać z usług firm pożyczkowych, fajną ofertę znalazłem http://www.kalkulator-pozyczek.pl/ na tej stronce właśnie. Całe szczęście za darmo :)
Obecny dyrektor ILO w tygodniku "7 dni":
(o uczniach):
"nie zasypują gruszek w popiele..."
zamiast:
"nie zasypiają gruszek w popiele..."
Dlaczego w 16 nie ma rozpoczecia roku szkolnego na sali gimnastycznej z hymnem itd?
Dlaczego odchodzi sie od tego?
Dzieci ubrane adekwatnie do "swieta" a tu od razu do klas pomaszerowali po plan lekcji!
W SP 16 dzieci dzisiaj dostały zestaw podręczników .Zdaniem nauczycielek za ubogi.Wiec należy zakupić inny zestaw za 105 złotych .Więc jak to jest z darmowymi podręcznikami?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!