tych głupot nawet nie czytałem do końca, skaplerzyki chcą bo tam dają wierni, a po co ze śląskiem się dzielić , a następne 31 byłych województw i jeszcze Koszalin to nie problem nie temat??
Przeczytałem. Taki list nic nie da! Sama czcza gadanina! A wystarczyło krótko i zwięźle napisać, że Matka Boska nie chce dłużej mieszkać w mieście powiatowym. Na taki argument Kaczyński by wymiękł.
;)
Czy są konkretne i rzetelne dane, o ile tańsze jest zarządzanie krajem w porównaniu do stanu sprzed 1999 roku? Bo reforma administracyjna była zgodna z wytycznymi przygotowującymi dołączenie Polski do eurozadupia, ale oficjalnie za reformą administracyjną podawano takie argumenty jak te, że pieniądze będą "lepiej rozdysponowane" i że spadną koszty administracji. To jak to jest?
Bo według mnie reforma administracyjna, reforma szkolnictwa i OFE, to były chyba najgorsze reformy wprowadzone przez ekipę Buzka.
Ciekawe czy ktoś wpadnie na pomysł reaktywacji województwa piotrkowskiego? Było by fajnie! :)
Częstochowa jako miasto woj miała wszystko a teraz ma ochłapy z Katowic wiec na pewno będzie nacierać. A pielgrzymkami to raczej obraca J Góra
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!