"parlamenty regionalne"
A co to takiego?! Wiem, że mamy zdublowaną administrację wojewódzką ale tam są sejmiki a nie parlament. Ponadto byłbym ostrożny w utożsamianiu województwa z regionem. Region jest spójny kulturowo a województwo to twór administracyjny powstały z mocy ustawy. Województwo Łódzkie jako obierka z Wielkopolski, Mazowsza, Małopolski i być może Kujaw jest województwem bo tak postanowiono w ustawie, ale regionem bym tego nie nazwał.
A drugie: to spójność państwa postawiłbym wyżej od "parlamentarnych" ambicji radnych.
Przewodniczący Parlamentu Parlamentów Wojewódzkich - capo di tutti capi.
I tłum wybitnych specjalistów od zasiadania.
Samorządowe województwa moim zdaniem to błąd. Takie rozbicie dzielnicowe -widoczne już na kolej- nic dobrego nie przyniesie.
I z czego tu się cieszyć ? Ten wybór udowadnia zabetonowanie sejmiku wojewódzkiego przez arbuzy.To wkrótce sie zmieni.
Demokracja jest najgorszym z możliwych ustrojów, bowiem są to rządy hien nad osłami.
M jak miłość trzyma stołka i to jest jego jedyny sukces. Tak mocno się trzyma rękoma tego stołka ze nic poza tym nie może zrobic. Arbuz w najgorszym wydaniu.
97-300, tobie brakuje wiedzy, umiejętności analizy sytuacji, dobrej woli czy rozumu? Podaj do publicznej wiadomości, bo nie wiem czy cię edukować, olać czy leczyć. A może sobie tylko posty nabijasz?
Niech mi ktoś wymieni jeden personalny, poważny, JEDEN sukces tego jegomościa.
Takich " cudów " jakie były w czasie ostatnich wyborów samorządowych już nie będzie . Popaprańcy nawet się nie otrą o 8 a arbuzy to tylko 0.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!