Przypominam że CO2 nie jest trujące. Co z pozostałymi związkami dużo bardziej niebezpiecznymi?
Ale jaj co2 to wodzie gazowane jest a tak naprawdę to czysz nie Niemcy produkują 2 razy więcej od Polski brawo
Ta dziwnym trafem Niemcy produkują 2 razy więcej od Polski no przypadek
Tyle lat już nas truje, wiatry przeważnie mamy zachodnie więc ten cały syf idzie w większości na Piotrków.
Mieszkałem w Bełchatowie cztery lata. Nigdzie tak mi się zdrowie nie posypało jak tam. Dziękuję, wyprowadziłem się i nastąpiła poprawa. Bełchatów - mam nadzieję, że nigdy więcej.
To wszystko prawda, co piszą w artykule. I to że elektrownia straszliwie degraduje i niszczy środowisko jak również rujnuje zdrowie bliższych i dalszych sąsiadów. Prawdziwe są komentarze "gości" na tym forum, jak i na innych platformach dyskusyjnych. Ale z drugiej strony każdy z nas, z roku na rok, zużywa coraz więcej energii, w różnych postaciach, gdzie główne miejsce zajmuje prąd. Jasne, cywilizacja się rozwija. Ale niech każdy z nas, przez dłuższą chwilę pomyśli, ile odbiorników, zbędnych pożeraczy prądu, używamy na co dzień kompletnie bez sensu i wydaje się że nie da się bez nich funkcjonować. A ile prądu lekką ręką sami marnujemy sami, bezpowrotnie. Dawniej w domu to z reguły były lodówka, telewizor, radio, żelazko i jeszcze parę innych drobnych odbiorników prądu. A teraz? Samych tylko urządzeń do "poprawienia" jakości powietrza jest kilka, klimatyzacja, osuszacz powietrza, nawilżacz powietrza, jonizator powietrza i jeszcze parę innych "wodotrysków" do powietrza. A wszystko na ten cholerny prąd z elektrowni Bełchatów. Tak więc na koniec, zanim cokolwiek napiszemy, czy wypowiemy się jakiejkolwiek dyskusji na temat produkcji prądu, zaglądnijmy najpierw wewnątrz siebie.
To kupujemy prąd z Niemiec z rosyjskiego węgla ale po cenie niemieckiej ludzie opamietajcie się 3 razy tyle jest spalania w Niemczech co u nas
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!