Z wielką przykrością czytam poniższe komentarze. Wypowiadają się ludzie, którzy tak naprawdę nie mają pojęcia o zaistniałej sytuacji. Proszę postawić się w naszej sytuacji, a następnie komentować. Wszyscy posiadacze mieszkań zakładowych mieli możliwość wykupienia tych mieszkań. Dlaczego zatem my jesteśmy pozbawieni takiej możliwości pomimo posiadania wkładu? Uważam, że jest to niesprawiedliwe względem nas - mieszkańców. Przez bieg wydarzeń, na które nie mieliśmy wpływu, zostaliśmy pozbawieni szansy wykupu mieszkań, na których wybudowanie zostały przeznaczone nasze dochody, w postaci premii, trzynastych pensji itp. jako byłych pracowników MetalPlast-u.
Najgorszy jest fakt, że możliwość wykupu mieszkań zależy tylko i wyłącznie od dobrej woli Prezydenta.
Sprzedac im po cenie rynkowej z prawem pierwokupu a jak nie pasuje to sprzedać na przetargu a kase przeznaczyć na spłatę kredytu z mediateki
Jedni budują inni chcą za grosze wykupić.Komuna się skończyła. Kupcie sobie nowe i po sprawie.
Nie którzy radni widziałam że doklejali się do nas mieszkańców. Niby zainteresowani jak by o sprawie dopiero się dowiedzieli . Jak pani Wiesia Olejnik i pan Dziemdziora nic do tej chwili nie pomogli to cienko to widzę
Czy Magistratowi i Radnym zależy na mieszkańcach ............. ważny jest koniec m-ca i kolejne przytulenie minimum 2000 zł. - nieopodatkowane. W skali obecnej kadencji daje to 120.000,00 zł. słownie: sto dwadzieścia tys. Starczy na wykupienie nie takich mieszkań ! ! !
Czy jest Radny który oddaje te kwoty na inne cele ......... nie mówię o kościelnej tacy ......
Sprzedać po cenie wolno rynkowej.Przez 20 lat można było sobie wybudować nie jeden wolno stojący dom.Ale to wymagało trochę wyrzeczeń.Ja przez dwa lata w domu byłem gościem .Własnymi rękoma wybudowałem i wykończyłem dom.Ale nie liczyłem na drapane.
Klucz do rozwiązania problemu leży w szafie wojewody, ale najwygodniej walić w Chojniaka. Żenujące zachowanie ciemnogrodu z Sygietyńskiego, który nie "swoje", czyli nic.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!