metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
~Mary_Jane04.06.2012 11:28

Witajcie, nie znalazłam podobnego tematu, więc utworzyłam nowy.
Jestem nową mieszkaną powiatu, ineteresuje mnie gdzie macie sklepy z piwami regionalnymi? Można gdzieś kupić piwko regionalne, a może napić się na miejscu?
Chodzi mi o wszystkie piwa regionalne nie tylko te z naszego regionu.

BLEKI BLEKI04.06.2012 14:39

Skyy, a tak do domu to ja kupuję w takiej spelunie na Ul.Sulejowskiej, niedaleko "ronda Gierka", ale są jeszcze inne miejsca - tyle że nie pamiętam na ten czas

cytat

Mary_Jane ~Mary_Jane (Gość)04.06.2012 15:45

Dzięki, byłaby wdzięczna gdybyś sobie przypomniał na inny czas :)

cytat

er ~er (Gość)04.06.2012 17:13

mi osobiście smakuje PERŁA z lublina piwo chmielone w dobrej cenie dostępne praktycznie w każdym sklepie

wloski_artysta_piero_manzoni_2016-03-17_09-18-52.jpg

cytat

Mary_Jane ~Mary_Jane (Gość)05.06.2012 11:22

Fajnie, tyle że ja pytam o to GDZIE są takie sklepy w Piotrkowie/ okolicach i czy są, wiem że kiedyś gdzieś czytałam o jakimś barze gdzie serwują takie piwa a mi bardziej chodzi o sklep, że przyjadę sobie do Piotrkowa udam się do niego i zakupię potrzebny prowiant :)

cytat

kris kris07.06.2012 14:33

Piwa regionalne można kupić w Planecie (koło Focusa) oraz w Piotrze i Pawle mają kilka fajnych pozycji ;)

cytat

Mary_Jane ~Mary_Jane (Gość)12.06.2012 10:41

Dzięować :)

cytat

jak_prz ~jak_prz (Gość)05.07.2012 12:45

Kiedyś na Słowackiego obok Mistera (blisko WSP) był sklep z 'niepopularnymi' browarami. Nie wiem czy nadal istnieje. A co do baru to zapraszam do Filmówki w rynku... tam jest w czym wybierać.
Regionalne, nasze piwo to Trybunał made by Sulimar. Mi osobiscie nie smakuje ale każdy może sam ocenić.

cytat

F ~F (Gość)10.07.2012 19:11

Do Piotrkowskich piw zalicza się również Cornelius :).
Najlepiej szukać w pubach, jak ktoś wyżej pisał w Piotrze i Pawle jest ogromny wybór, aż się zdziwiłem. Do niedawna działał Świat Piwa przy ul. Słowackiego, niestety został już zamknięty... ktoś wspomniał też o Planecie, również polecam.

cytat

Mary_Jane ~Mary_Jane (Gość)11.07.2012 13:43

Dzięki bardzo!

cytat

Janek Browarek ~Janek Browarek (Gość)06.05.2016 13:18

Czemu nie kupujesz w necie??? Ja mam ulubiony sklep w którym często poluję na wyprzedaże - piwa regionalne polecam od www.allcool.pl , sprawdźcie sami

cytat

reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat