Witajcie, nie znalazłam podobnego tematu, więc utworzyłam nowy.
Jestem nową mieszkaną powiatu, ineteresuje mnie gdzie macie sklepy z piwami regionalnymi? Można gdzieś kupić piwko regionalne, a może napić się na miejscu?
Chodzi mi o wszystkie piwa regionalne nie tylko te z naszego regionu.
Skyy, a tak do domu to ja kupuję w takiej spelunie na Ul.Sulejowskiej, niedaleko "ronda Gierka", ale są jeszcze inne miejsca - tyle że nie pamiętam na ten czas
mi osobiście smakuje PERŁA z lublina piwo chmielone w dobrej cenie dostępne praktycznie w każdym sklepie
Fajnie, tyle że ja pytam o to GDZIE są takie sklepy w Piotrkowie/ okolicach i czy są, wiem że kiedyś gdzieś czytałam o jakimś barze gdzie serwują takie piwa a mi bardziej chodzi o sklep, że przyjadę sobie do Piotrkowa udam się do niego i zakupię potrzebny prowiant :)
Piwa regionalne można kupić w Planecie (koło Focusa) oraz w Piotrze i Pawle mają kilka fajnych pozycji ;)
Kiedyś na Słowackiego obok Mistera (blisko WSP) był sklep z 'niepopularnymi' browarami. Nie wiem czy nadal istnieje. A co do baru to zapraszam do Filmówki w rynku... tam jest w czym wybierać.
Regionalne, nasze piwo to Trybunał made by Sulimar. Mi osobiscie nie smakuje ale każdy może sam ocenić.
Do Piotrkowskich piw zalicza się również Cornelius :).
Najlepiej szukać w pubach, jak ktoś wyżej pisał w Piotrze i Pawle jest ogromny wybór, aż się zdziwiłem. Do niedawna działał Świat Piwa przy ul. Słowackiego, niestety został już zamknięty... ktoś wspomniał też o Planecie, również polecam.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!