metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
~piotrkowianka08.01.2016 10:37

Tak, musiałam napisać bo szlag mnie trafia że znów jak co roku firmy odśnieżające mają wszystko w nosie. Pytam się kto z rządzących jest odpowiedzialny za stan dróg i chodników w Piotrkowie ? Ulice osiedlowe rządza się swoimi prawami, nie odśnieżone od wcale tylko rozjeżdżone, chodniki były odśnieżone tylko raz a później posypane śniegiem i tak grzęźniemy w śniegu brudnym .Za chwile przyjdzie mróz i po tych samych chodnikach będziemy człapać po grudach nieodśnieżonego chodnika. Jest cieplej to można by było to odśnieżyć.
Rozwala mnie inteligencja sprzątających miasto . Odśnieżarka jedzie ulicą gdzie łukiem wyrzuca śnieg na chodniki i....kto ten chodnik odśnieży. Zdaje się że kierowcy siedzący w ciepłych samochodach mają lepsze warunki do jazdy niż pieszy grzęznący w zimnie w śniegu i piachu po kostki .Nie wiem od czego to zależy , ale w dzisiejszej dobie znieczulicy i udawania rządzących że coś robią dla miasta nikt nie wyciąga konsekwencji i nie rozlicza firm odpowiedzialnych za porządek, wszak to są mieszkańców pieniądze ale łatwiej wyciąga się z nieswojej kieszeni pieniądze i przepłaca za niewykonane usługi, wszak kolesiom ze wspólnego podwórka nie można zwrócić uwagi skoro się z nim wódkę pije. Ufff, ulżyło mi...dzisiaj brnęłam chodnikiem,-nordic walking bez kijków w drodze do pracy.

ares1 ares108.01.2016 13:09

W PT nikt nie rządzi jak widać :(((

cytat

gość ~gość (Gość)08.01.2016 14:25

W Piotrkowie nikt nie ponosi odpowiedzialności za stan dróg ( jak widać), trzeba będzie rozliczyć władze tego miasta w najbliższych wyborach.

cytat

piotrkowianka ~piotrkowianka (Gość)08.01.2016 15:43

W tej chwili jest błoto bo śnieg topnieje, jutro będziemy skakać po grudach bo w nocy ma być mróz.Pozdrowienia dla firm sprzątających i rządzących którzy tak lekką ręką wydają cudze pieniądze.

cytat

dzeny ~dzeny (Gość)08.01.2016 22:12

To się wyprowadźcie np. do Łodzi tam mniej śniegu na pewno leży.

cytat

ares1 ares109.01.2016 09:54

Sam się wyprowadz!!!Jest firma sprzątająca to niech to ogarnia a nie kasę by tylko brała!!!

cytat

piotrkowianka ~piotrkowianka (Gość)11.01.2016 11:33

Dzisiaj rano lód na chodnikach, w ogóle nie posypano piachem, ale za to firma sprzątająca na ul. Słowackiego przed Polo zgarniała zamarznięty w nocy śnieg który 2 dni wcześniej został zepchnięty z ulicy na chodnik. Bingo. Panie Chojniak - kiedy pan sprawdzi jak marnotrawione są pieniądze podatników grodu którym Pan rządzi?.Od czego ma Pan ludzi którzy powinni pilnować za co firmy sprzątające biorą pieniądze? Nie ma pieniędzy? Nas to nic nie obchodzi -my płacimy podatki a jak gospodarz nie jest gospodarny to niech zmieni folwark.

cytat

reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat