metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Tartu25.02.2016 22:40

Drodzy Internauci
Proszę o waszą opinie jak prawidłowo zawracać ( czerwona i czarna kreska ) na ulicy Zamenhofa, i jak powinno wyjeżdżać auto z Focusa Niebieska i fioletowa kreska). Nie raz widzę sytuację, że wyjeżdżający z Focusa porusza się jak kreska fioletowa i spotyka się z autem jadącym jak kreska czarna do tego wymachując rękami pokajać się w głowę. Ale na pozostałych skrzyżowaniach np. na Al. Sikorskiego z Kostromską na wysokości Lidla zawraca się jadąc przy lewej krawędzi ( nie robi się wielkiego koła ). Sorrki za jakość tej grafiki ( zdjęcie z google maps ). Proszę o merytoryczną dyskusje .

zawracanie 2.jpg
kaziuu kaziuu29.02.2016 10:46

Wg mnie powinno się zawracać wg czarnej linii, a zgodnie w wcześniejszymi opiniami wyjeżdżający z Focusa włączają się do ruchu i muszą ustąpić pierwszeństwa

cytat

gosc ~gosc (Gość)29.02.2016 08:25

A na skrzyżowaniu Sikorskiego z Kostromską się nie zawraca...

cytat

do borowika ~do borowika (Gość)27.02.2016 23:52

Nareszcie!

cytat

borowik ~borowik (Gość)27.02.2016 12:38

Możesz zawracać jak Ci się podoba.
Wyjeżdżający z Focusa włączają się do ruchu i muszą Cię przepuścić.
Drogą z pierwszeństwem możesz poruszać się jadąc przodem, bokiem w poślizgu, a nawet tyłem. A Ci z Focusa muszą czekać.

cytat

ania ania26.02.2016 11:57

źle trafiłeś - klientem Focusa nie jestem :)

cytat

Tartu Tartu26.02.2016 11:01

"ania" napisał(a):
mamy ruch prawostronny

Droga Pani Aniu ale skręcając w lewo i zawracając robimy to z lewej krawędzi
tu http://www.prawko-kwartnik.info/anima/zawracanie.html
Dlatego szanowni klienci Focusa zapoznajcie się z kodeksem, zróbcie raz jeszcze kurs a potem klepcie się w głowę !!!!

cytat

ania ania26.02.2016 08:08

"ania" napisał(a):

powrót ... - jadąc od Modrzewskiego i zawracając jedziemy po CZERWONEJ strzałce

cytat

ania ania26.02.2016 08:07

jak dla mnie

- wyjeżdżając z Focusa należy jechać po strzałce fioletowej
- jadąc od Modrzewskiego i zawracając jedziemy po niebieskiej strzałce

tak samo, jakbyśmy chcieli zawrócić od strony Słowackiego, to wtedy jedziemy prawą stroną, czyli tam gdzie czarna strzałka - nie zawrócimy przecież tam, gdzie jest czerwona strzałka

mamy ruch prawostronny

cytat

ares1 ares126.02.2016 07:25

Wg mnie auto zawija po czarnej kresce czyli po lewej krawędzi wysepki. Wyjazd z Focusa niebieska kreska czyli dojazd do lewej krawedzi wysepki.

cytat

reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat