Drodzy Internauci
Proszę o waszą opinie jak prawidłowo zawracać ( czerwona i czarna kreska ) na ulicy Zamenhofa, i jak powinno wyjeżdżać auto z Focusa Niebieska i fioletowa kreska). Nie raz widzę sytuację, że wyjeżdżający z Focusa porusza się jak kreska fioletowa i spotyka się z autem jadącym jak kreska czarna do tego wymachując rękami pokajać się w głowę. Ale na pozostałych skrzyżowaniach np. na Al. Sikorskiego z Kostromską na wysokości Lidla zawraca się jadąc przy lewej krawędzi ( nie robi się wielkiego koła ). Sorrki za jakość tej grafiki ( zdjęcie z google maps ). Proszę o merytoryczną dyskusje .
Wg mnie auto zawija po czarnej kresce czyli po lewej krawędzi wysepki. Wyjazd z Focusa niebieska kreska czyli dojazd do lewej krawedzi wysepki.
jak dla mnie
- wyjeżdżając z Focusa należy jechać po strzałce fioletowej
- jadąc od Modrzewskiego i zawracając jedziemy po niebieskiej strzałce
tak samo, jakbyśmy chcieli zawrócić od strony Słowackiego, to wtedy jedziemy prawą stroną, czyli tam gdzie czarna strzałka - nie zawrócimy przecież tam, gdzie jest czerwona strzałka
mamy ruch prawostronny
powrót ... - jadąc od Modrzewskiego i zawracając jedziemy po CZERWONEJ strzałce
Droga Pani Aniu ale skręcając w lewo i zawracając robimy to z lewej krawędzi
tu http://www.prawko-kwartnik.info/anima/zawracanie.html
Dlatego szanowni klienci Focusa zapoznajcie się z kodeksem, zróbcie raz jeszcze kurs a potem klepcie się w głowę !!!!
źle trafiłeś - klientem Focusa nie jestem :)
Możesz zawracać jak Ci się podoba.
Wyjeżdżający z Focusa włączają się do ruchu i muszą Cię przepuścić.
Drogą z pierwszeństwem możesz poruszać się jadąc przodem, bokiem w poślizgu, a nawet tyłem. A Ci z Focusa muszą czekać.
Wg mnie powinno się zawracać wg czarnej linii, a zgodnie w wcześniejszymi opiniami wyjeżdżający z Focusa włączają się do ruchu i muszą ustąpić pierwszeństwa
tam jest w ogólne stosowne oznakowanie?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!