"Wydawałoby się, że o dziurach na ulicach przed tygodniem już napisałem wszystko. Ale gdzie tam! Żeby dojechać/dojść do tego niby flagowego więzienia, aby dostać się do przybytków fiskusa, czy jakoś przebrnąć do którejś z firm na terenach po fabryce domów, to trzeba jakimiś sposobami przebyć taką niepoliczalną ilość dziur, zmierzyć się tak przerażającym ogromem brudu i wody, że przechodzi to wprost ludzkie pojęcie.
Jak trafnie zauważył jeden z użytkowników facebooka (mb), ulica Wronia wygląda tak, jakby była miejscem testowania granatów moździerzowych!
Ja na miejscu dyrektora Aresztu Śledczego, naczelnika Urzędu Skarbowego, kierowników Urzędu Kontroli Skarbowej i Biura Krajowej Informacji Podatkowej, Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, Urzędu Statystycznego i Poczty Polskiej, spaliłbym się ze wstydu, że nie potrafię wymóc na kim trzeba kawałka cywilizowanego przejazdu dla interesantów.
Tam do was jeżdżą ludzie, a nie bydło..."
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/serwisy/8024/1794849,bez-sciemniania-prima-aprilis-uwazaj-bo-sie-pomylisz,id,t.html
Wronia całe miasto tak wyglada i zapowiada sie ze bedzie tak dlugo wygladac.A ja sie pytam czy za stan drog odpowiedzialni nie powinni poniesc odpowiedzialniosci karnej na co ja podatki place ????
Wiosną 2006 r. ówczesny prezydent, Waldemar Matusewicz, odwołał dyrektora MZDiK-u za zbyt późne ogłoszenie przetargu na pozimowe naprawy ulic. A wg Pobożnego jest pięknie i kolorowo.
Wronia, Żelazna, Roosevelta, Armii Krajowej, Sikorskiego, Wojska Polskiego - SKANDAL!!!!
[cytat]hhh (Gość)
5 godzin temu, 08:51
ulica PRZEDBORSKA jest nieprzejezdna
I bedzie do nastepnej zimy jak snieg dziury zasypie :)
Przecież wszyscy się znają z Prezydentem to nie bedą mu pewnie głowy byle czym zawracać :)))
Powiniśmy głowami osób odpowiedzalnych pozatykać dziury w jezdniach. Jak można było zostawić w takim stanie ulicę Żelazną. Tak ciężko policzyć ile m2 dziur są w stanie załatać ekipy remontowe w ciągu dnia. Po co było zdzierać tyle asfaltu?
Miasto może i oszczędza, ale ja muszę zawieszenie remontować w samochodzie nie z pieniędzy podatników, tylko ze swoich.
Ale widziałem dzisiaj światełko w tulnelu, ekipy remontowe ;) Jaka szkoda, że tylko zawieszały kolejne znaki ograniczające prędkość i ostrzegające przed dziurami.
Ci wszyscy z Wroniej jak i prezydent powinni zostać wybatożeni pod pręgierzem w rynku!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!