Kto doradzi ? żyje z partnerem bez ślubu poza tym chcielibyśmy chrzest w sobotę lub inny dzień tygodnia (skromy chrzest bez widowiska)- proszę podpowiedzcie w której piotrkowskiej parafii księża nie robią problemów. Może ktoś wie ile trzeba zapłacić ?? nasz ksiądz odmawia
polecam u Panien Dominikanek tam księża mają ludzkie podejście. Nie robią problemu nawet samotnym matkom.
Z całym szacunkiem ale po co chcesz chrzcić dziecko ?
Trzeba było zapyta tego księdza, na jakiej zasadzie chrzczą swoje dzieci. Czy im też może odmawiają ???
Ale u Panien Dominikanek trzeba ostrożnie, bo tam ksiądz lubi palnąć coś odważnie i kontrowersyjnie. Np. o pedofilii w kościele...
Bandytyzm w czarnych kieckach.Ot mocherowe i zakapturzone miasto!!!
Musisz sobie najpierw zadać pytanie, czym jest chrzest? To nie jest "tradycja", to nie jest "bo tak wszyscy robią". Chrzest to jest zobowiązanie. Chrzest jest również świadectwem wiary... A życie "na kocią łapę" jak w Twoim przypadku nie jest na pewno zgodne z wiarą, którą wydaje Ci się że wyznajesz.
co ci do tego ! księży pouczaj !każdy ma swój rozum ,sumienie i wiare a jak chcesz się wypowiedzieć to tylko na swój temat !!!! posłuchaj papieża -przemyśl co to wiara i potem porozmawiamy
Ja chrzciłam 2 dzieci na raz w kościele Św. Jacka, chrzest był w sobotę na 10 bez żadnej mszy.
Wtedy za 2 dałam 300 złotych.
Mądre słowa .
Rodzic decydując się na chrzest bierze na siebie odpowiedzialność i min swoim życiem i przykładem pokazuje swojemu dziecku czym jest wiara, obrządek i jakie panują zasady. Oczywiści można mieć księżny w głębokim poważani tylko czy wtedy to wszystko ma w ogóle sens ???
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!