Czy ktos jeszcze ma ostatnio spore problemy z internetem?
Mniej wieciej co 2-3 min (niemalze regularnie) wystepuje utrata pakietow, co sprawia ze net szarpie dokuczliwie.
Ludzie z roznych czesci miasta rowniez maja ten sam problem.
U mnie tez w porządku , czy ty czasem nie jesteś z UPC co tak co chwile podnoszą opłaty? odczep się od TOY
U mnie komp traci połączenie z modemem wifi i pomaga jedynie restart modemu.
Toya to sieć, która w ulotce reklamowej umieszcza informacje o rzekomym pierwszym miejscu pod względem prędkości łącza w rankingu na stronie speedtest.pl Po wejściu na ową stronę i sprawdzeniu rankingu z miesiąca, o którym mowa w ulotce widzimy, że rzeczywiście jest na pierwszym miejscu ale tylko w sytuacji gdy nie patrzymy na pierwsze 3 miejsca, które zajmuje kolejno UPC, INEA i Vectraa
Lol, nie, nie jestem z UPC. I odnosze wrazenie ze niedlugo rzeczywiscie sie "odczepie" od Toy'i
Wczoraj dostalem logi z zupelnie innej czesci miasta i widze ta sama szatkownice co i u mnie.
Problem nie jest az tak odczuwalny przez przecietnego uzyszkodnika poniewaz utraty sa dosyc male ale niestety prawie regularne.
Kiedy jest to odczuwalne? Np. podczas gry w necie (dosc czesto ogromny lag).
Sprawdzic to nie jest trudno, w przypadku windowsa wystarczy wklepac w linii komend:
ping onet.pl -t >> onet.txt
ping google.pl -t >> google.txt
A potem po godzinie czy dwoch te logi sobie obejrzec.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!