Dziś zaparkowałam auto na ulicy Słowackiego, wykupiłam bilet na godz i poszłam do banku załatwic swoje sprawy. Po powrocie znalazłam za wycieraczką auta informacje od SPP ze przekroczyłam czas parkowania i jestem zobowiązana zapłacić kare 30 zł!!! zgodze sie ze czas przekroczyłam o 30 min ale czy celowo??? siedzialam uwiazana w banku i nie mialam mozliwosci dokupienia kolejnego biletu ? Czy to moja wina ze okazalo sie ze godzina to malo na zalatwienie formalnosci w banku ? Rozumiem, ze zostawiono m i upomnienie ale dlaczego musze płacić kare w wysokosci 30 zł? dlaczego nie moglam zwyczajnie dopłacic za to przekroczone 30 min? ABSURD??? mAŁO TEGO ? Przeuprzejma i urocza Pani w biurze poinformowała mnie ze owszem "czas na reakcje" kierowcy, który dociera do auta po przekorczeniu czasu do 5 min!!!! HAHAHA!! a gdybym zaparkowała np.: na ul. Wyzwolenia to co niby w 5 min mam dojechać na Młynarska?? Smieszne i niedorzeczne jednoczesnie! Nie chcialam uniknac opłaty, zwyczajnie sprawa sie przedłuzyła nie z mojej winy! Mysle ze nie ja jedna znalazlam sie w takiej sytuacji, co Wy o tym sadzicie Drodzy ?
No i doprawiliście dupie uszy ...tak nagmatwaliście że sami się pogubiliście ,gdzie parkować i którędy dotrzeć na Młynarską z Wyzwolenia a zaparkowaliście na Słowackiego...aż głowa mnie rozbolała od waszego toku myślenia.
[cytatDziś zaparkowałam auto na ulicy Słowackiego, wykupiłam bilet na godz i poszłam do banku załatwic swoje sprawy. Po powrocie znalazłam za wycieraczką auta informacje od SPP ze przekroczyłam czas parkowania i jestem zobowiązana zapłacić kare 30 zł!!! zgodze sie ze czas przekroczyłam o 30 min ale czy celowo??? siedzialam uwiazana w banku i nie mialam mozliwosci dokupienia kolejnego biletu ? Czy to moja wina ze okazalo sie ze godzina to malo na zalatwienie formalnosci w banku ? Rozumiem, ze zostawiono m i upomnienie ale dlaczego musze płacić kare w wysokosci 30 zł? dlaczego nie moglam zwyczajnie dopłacic za to przekroczone 30 min? ABSURD??? mAŁO TEGO ? Przeuprzejma i urocza Pani w biurze poinformowała mnie ze owszem "czas na reakcje" kierowcy, który dociera do auta po przekorczeniu czasu do 5 min!!!! HAHAHA!! a gdybym zaparkowała np.: na ul. Wyzwolenia to co niby w 5 min mam dojechać na Młynarska?? Smieszne i niedorzeczne jednoczesnie! Nie chcialam uniknac opłaty, zwyczajnie sprawa sie przedłuzyła nie z mojej winy! Mysle ze nie ja jedna znalazlam sie w takiej sytuacji, co Wy o tym sadzicie Drodzy ?
Tylko niektórzy pilnują czasu a inni tylko mają pretensje.
Jest regulamin i wszyscy muszą przestrzegać czasu i liczyć na farta gdyby co... Szkoda, że nie ma innych kar typu sprzątanie ulicy albo mycie samochodów...Kop w cztery litery.
a
]
Co Ty z tym drugim końcem miasta? Strefa płatnego parkowania obejmuje (jak na razie) kilka ulic w centrum miasta: http://piotrkow.pl/nasze-miasto/aktualnosci/2008-09-29-wieksza-strefa-i-dodatkowe-udogodnienia-29092008
I jeszcze mapka strefy: http://www.epiotrkow.pl/dokumenty/mapa_strefa_parkowania_wycinek.jpg
Nie. Masz czas na uiszczenie opłaty w najbliższym parkomacie na kolejny okres parkowania.
30,00 zł za przekroczenie czasu opłaconego parkowania i brak uzupełnienia opłaty w czasie 5 minut od upływu ważności zakupionego biletu parkingowego. Ja to rozumiem tak - przekraczam czas oplaconego parkowania i mam 5 min na zaplacenie w SPP na ul. Młynarskiej TAK? wiec jak z drugiego konca miasta (stad przykład ulicy wyzwolenia)mam dojechac na Młynarska? Wyjasnijcie mi jesli sie mysle.
Znowu nie masz racji. Parking jest przy ulicy - przed pawilonem handlowym. Na samej ulicy Wyzwolenia jest w obie strony zakaz zatrzymywania: https://mapy.google.pl/?ll=51.407505,19.707198&spn=0.019595,0.038581&t=m&z=15&layer=c&cbll=51.40738,19.707206&panoid=zXCSoLKAHwvoBPi-20CrnQ&cbp=12,192.57,,0,7.31
Tuska nic nie pisała o parkingu przy ul. Wyzwolenia.
Jak się idzie do banku (zapewne do PKO BP) to trzeba z góry założyć, że godzina nie wystarczy. Można również zainstalować aplikacje na telefon, dzięki której można płacić za parking - ja tak robię i nie mam problemów. To jest niestety wada wszelkich rozwiązań czasowych, płatnych z góry.
Na ulicy Wyzwolenia jest parking, zdaje się, że za parkowanie na parkingu SM nie daje mandatów.
O co chodzi z tymi 5 minutami? Poza tym na ul. Wyzwolenia jest zakaz zatrzymywania, więc mogłabyś dostać 100 zł mandatu od Straży Miejskiej.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!