metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
~piotrkowianka 03.12.2010 11:29

Prawdopodobnie w centrum miasta nie ma z tym problemu , ale dojść ulicą Krakowskie Przedmieście (od Żeromskiego)w stronę Gazowni nie sposób , nie ma tam odśnieżonych chodników ( jeśli są to tylko przed niektórymi domami), tym bardziej przejść z dzieckiem kiedy dla dorosłego śnieg sięga po kolana.Pozostaje chodzić ulicą, ale ani dla pieszych ani samochodów nie jest to dobre rozwiązanie. Może znajdzie się rozwiązanie ,nie sposób zmobilizować wszystkich mieszkańców do odśnieżania kiedy rano są w pracy , czy jest na to jakieś rozwiązanie ?

klet klet03.12.2010 22:10

Hmm +chyba straż miejska jest od tego ale też zastanów się co mają powiedzieć dzieci, które muszą przez pola w zaspach po pas przedzierać się do szkoły do miasta bo jakiś debil zaparkował sobie auto na drodze i pług nie mógł odśnieżyć drogi. Straż miejska olała zgłoszenie i nie dokonała interwencji, więc sama widzisz jak jest w tym grajdołku.

cytat

Mieszkaniec ~Mieszkaniec (Gość)05.12.2010 13:44

Za to na Poprzecznej emerytki zasypują górkę piachem z solą, żeby dzieci nie zjeżdżały!! Może w czynie społecznym jak się nudzą posypały by chodniki??

cytat

Piotrkowianin Piotrkowianin05.12.2010 20:23

Zadzwoń do Straży Miejskiej, że niszczą tą solą trawniki.

cytat

BLEKI BLEKI07.12.2010 11:33

mogliby też odśnieżyć parkingi przy ul. Wyzwolenia, ludzie przyjeżdżają tam do apteki czy na targ, ledwo wjechać można na parking

cytat

ARO ~ARO (Gość)07.12.2010 21:00

Drodzy Piotrkowianie. Mam sprzęt do odśnieżania na który nie mogę załatwić odśnieżania bo nikomu jest to nie potrzebne , bo trzeba zapłacić za usługę . a stan naszych ulic ,chodników i parkingów każdy widzi i nie mogę zrozumieć dlaczego tak jest.Wybraliście nowego prezydenta który już wcześniej nic nie robił ,a teraz sytuacja się powtarza.To jedno pytanie mnie nurtuje .KTO GO WYBRl I PO co

cytat

klet klet07.12.2010 22:03

społeczeństwo go wybrało, a najlepsze jest to, że wszyscy mówią, że ten jegomość tyle zrobił przez 4 lata dobrego tylko, że nikt nie potrafi powiedzieć co zrobił takiego :D

cytat

Katarzynkatoma Katarzynkatoma15.12.2010 19:57

Cytuję:
~Mieszkaniec (Gość)05.12.2010 13:44Za to na Poprzecznej emerytki zasypują górkę piachem z solą, żeby dzieci nie zjeżdżały!! Może w czynie społecznym jak się nudzą posypały by chodniki??
Piotrkowianin05.12.2010 20:23Zadzwoń do Straży Miejskiej, że niszczą tą solą trawniki.

a ja powiem tak, może jak jesteście tacy mądrzy to zamienicie się z tymi emerytkami mieszkaniami? niech Wam wrzeszczące dzieci zjeżdżają w okna na parterze sankami z "pseudo górki" hm? a jak posadzicie tam krzaczki z własnej kieszeni płacąc to cieszcie się i radujcie że wjeżdżają sankami w krzaczki ozdobne łamiąc je, a i czemu nie mieli by trochę gałązek im oskubać? no przecież jak to nie ich własne prywatne to można, prawda? a każdemu kto tego nie przeżył, życzę pomieszkać trochę na parterze przed pseudo górką i co kilka minut słuchać "łup" jak dziecko na ścianie pod waszym oknem sanki zatrzyma.

cytat

Piotrkowianin Piotrkowianin08.01.2011 22:14

Cytuję:
a każdemu kto tego nie przeżył, życzę pomieszkać trochę na parterze przed pseudo górką i co kilka minut słuchać "łup" jak dziecko na ścianie pod waszym oknem sanki zatrzyma.

Zdawało mi się, że mieszkasz na III piętrze, a nie na parterze. ;) A w ściany i krzaki to raczej dzieci nie wjeżdżają.

cytat

reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat