Czy może ktoś coś wie na temat nowo powstającej modelarni w PT?
Witam.Czy powstała ta modelarnia?Pozdrawiam
Dokładnie!Z tym że trzeba działać!Więc organizatorze o dzieła my wspomożemy
Walić MOK, jak nie chcą to nie. Trzeba skrzyknąć nas większą grupę i sami sobie poradzimy.
Nie ma się co łudzić i liczyć na MOK.Ten już dawno się wypalił!Polecam wziąść incjatywe w swoje ręce bo tak jak szybko powstała incjatywa tak szybko upadnie a szkoda by było.Pozdrawiam
Wczoraj ponoć o godzinie 11-tej odbyło się pierwsze zebranie organizacyjne w Kawiarence Literackiej przy ulicy Słowackiego.
Niestety byłem na wyjeździe i nie mogłem w nim uczestniczyć.
Z rozmowy jaką przeprowadziłem z organizatorami tydzień temu
wiem, że w zamiarach jest utworzenie Stowarzyszenia Miłośników Modelarstwa Kolejowego i Kolei oraz modelarni w której wszyscy chętni w wieku od 10 lat do przysłowiowego 99 będą mogli tworzyć swoje dzieła. Mam nadzieję, że cała ta inicjatywa wyjdzie i Piotrków nareszcie przestanie popadać w marazm kulturowy. Spowoduje to odświeżenie starych tradycji modelarskich, kiedy nasi modelarze zdobywali czołowe miejsca w konkursach. Szkoda tylko,że nasz MOK z dyrektorem tej instytucji na czele się nie popisał. Brak rozwieszenia obiecanych plakatów świadczy o wybitnym negatywnym podejściu do wszelkich nowych inicjatyw związanych z naszą Piotrkowską kulturą.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!