Witam mam pewien problem. Muszę wyrobić książeczkę sanepidowską a nie wiem jak się za to zabrać. Byłam w sanepidzie i kazano mi się udać do lekarza pierwszego kontaktu, że niby u niego mam ją sobie wyrobić. Wiecie może gdzie dostanę w piotrkowie taką książeczke, gdzie można ją kupić i czy wizyta u lekarza wystarczy?
Dzieki juz wszystko wiem!
W sklepie przy al. Armii Krajowej przy ul. Szkolnej taka książeczka kosztowała w ubiegłym roku 90 groszy.
1. Książeczkę (koszt ok. 2 zł) kupisz w sklepie z artykułami biurowymi na ul. 3 Maja 5.
2. Wracasz do sanepidu i mówisz, że chcesz wyrobić książeczkę. Dostaniesz fiolkę oraz instrukcję, co i kiedy z nią zrobić ;) Koszt tego badania to chyba 50 zł, ale nie jestem pewna.
3. Po otrzymaniu wyników z sanepidu, idziesz z nimi do lekarza pierwszego kontaktu, który dokonuje odpowiednich wpisów w książeczce.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!