Nie mam możliwości korzystać z internetu kablowego, gdyż nie mam kabla. Co polecacie? Jakiś bezprzewodowy? Myślałem nad webering, ponieważ mają fajne prędkości, bez limitu i nie duży koszt.
Szczerze odradzam firmę W..G i kontakty z jej właścicielem panem M.. B..
Jak chcesz mieć spokój z internetem polecam ci internet satelitarny TOOWAY.
W Warszawie jest firma rozprowadzająca, Poszukaj firma nazywa się Kempa Invest.
Z tym spokojem przy posiadaniu Tooway nie był bym taki pewny, że o cenie nie wspomnę: http://www.komputerswiat.pl/poradniki/internet/isp-i-internet/2015/07/wybor-lacza-internetowego.aspx
Najtaniej wyjdzie internet mobilny, należy sprawdzić tylko która sieć w okolicy ma najmocniejszy sygnał LTE.
Toowaya mam już od października 2013, była tylko jedna kilkugodzinna przerwa. Co do ceny jak na nasze warunki 119 zł za łącze 10/2 mb to chyba nie jest to zła cena. Co prawda minusem jest limit 10 gb, ale jeżeli ktoś nie ściąga muzyki czy filmów to spokojnie wystarcza. Ja jestem bardzo zadowolony, po walkach z softem, webringiem, neostradą.. Polecam..
Sąsiad teraz testował LTE polsatu, zapewniano go że ma być błyskawica. Mieszkamy w bliskim sąsiedztwie komina jednej z piotrkowskich elektrociepłowni gdzie znajduje się ich super przekaźnik. Jak się okazało założył, i szybko zdemontował po czym pojechał to cudo oddać. Co do cen Toowaya w artykule KS wydaje mi się że są troszke już nieaktualne. Ja za sprzęt nie płaciłem nic, ani nie płacę dzierżawy. Pingi natomiast wachają sie w czasie 300 - 500 ms. Z dostępem nie ma problemu, każdy kto ma antene satelitarną ustawioną na Astrę czy HotBird i odbiera telewizję z poziomem sygnału dobry spokojnie również sięgnie satelitę KA-SAT
Nie musisz nic ściągać, obejrzyj filmy online w jakości HD i cały limit "pójdzie" w 1 dzień. Dla bardzo wielu cena 119 zł to cena zaporowa a prędkość - "prawdziwy Internet szerokopasmowy do 22 Mb/s przy pobieraniu danych i 6 Mb/s przy wysyłaniu danych". A obecnie chyba podwyższyli cenę http://www.tooway.pl/pakiety-internetowe/tooway-10/ - więc osobiście nie polecam. Taniej wyjdzie internet radiowy, oczywiście wszystko zależy gdzie się mieszka czyli do czego mamy dostęp.
Witajcie. Do Piotrkowa Trybunalskiego przeprowadziłem się kilka tygodni temu i mieszkam na Osiedlu Mickiewicza. Chciałbym się Was poradzić jaki net można tam zainstalować?
Chodzi mi bardziej o stałe łączę, bez limitu pobierania, nie mam pojęcia czy np internet z UPC czy Toya można podłączyć w domu jednorodzinnym... Znalazłem stronę www.stalelocze.pl transfer może nie powala, ale jest bez limitu danych. Obecnie posiadam internet w Play jednak problemem jest 18 GB na miesiąc. :(
Jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem byłby sam internet bez zakładania telefonu stacjonarnego, który jest potrzebny do działania internetu. :|
Więc proszę o odpowiedź Ci, którzy mieszkają już wiele lat w Piotrkowie to mają większe pojęcie niż ja. :)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!