Idę odwołać Krzysztofa Chojniaka...
Dlaczego ?
Nie rozwiązał choć w części ŻADNEGO palącego problemu naszego miasta, a jeśli coś próbował to skopał to totalnie.
Nie podoba mi się jego propagandowo - PRowska polityka. Nie podoba mi się nepotyzm, nie podoba mi się jego obłuda, megalomania, pycha, rozdęte ego, chora wrażliwość na swoim punkcie.
Nie podoba mi się wykorzystanie instrumentalne różnych organizacji na czele z Kościołem (że też księża dają mu się wmanewrować)na potrzeby wyborcze.
Takie "projekty" jak murek, wieża ciśnień,fontanna, asfalt "wyborczy", schronisko dla psów, projekt biblioteki to prawie 7 mln zł wyrzuconych w błoto - to komunalny blok mieszkalny dla 50 rodzin.
Rozdęty monstrualnie projekt "oczyszczalnia" prowadzony po amatorsku i bez liczenia się z groszem publicznym przełoży się za 2-3 lata na 100% podwyżkę ceny wody i ścieków.
Komunikacja - zero ruchów naprawczych.
Radosne zadłużanie miasta, branie kredytów na spłatę kredytów.
Zastraszanie i szantażowanie pracowników urzędu i członków organizacji - beneficjentów budżetu miasta.
Inflacja "patronatów pana prezydenta".
Brak kontynuacji budowy dalszych odcinków obwodnicy,
"Olanie " mieszkańców ul. Słowackiego od lat dopraszających się kładki nad trasa W-wa - K-ce.
Kradzież pomysłów i imprez.
"Polityka" kadrowa polegająca na usuwaniu osób konstruktywnie krytykujących Najjaśniejszego, wsadzanie miernot na etaty dyrektorów miejskich instytucji.
Kiepskie wykorzystanie środków unijnych (bez pieniędzy na oczyszczalnię wynik jest mniej niż umiarkowany).
Brak polityki skutecznego pozyskiwania inwestorów (centra handlowe to nie panaceum na bezrobocie w mieście).
Brak polityki oświatowej.
BRAK WIZJI MIASTA.
Idę odwołać, ponieważ nie popieram decyzji:1.odwołanie Pana Sokalskiego z MOK, 2. wybudowanie murków w Rynku Trybunalskim (wyrzucone pienądze w błoto), 3.zbyt wysokie podatki w mieście, 4. bardzo wysoka cena wody,5.dobieranie radnych kosztem majątku miasta!!!!!itd.......
Podpisuję się pot tekstem poniżej, dodając że Pan Chojniak nawet nie udaje że mu zależy na mieszkańcach , jawnie ich ignoruje a te pojedyncze małe wystąpienia to tylko z obowiązku zajmowanego stanowiska. Nadmienię że imprezy zamknięte dla świty piotrkowskiej organizowane są z pieniędzy piotrkowian, a co z tego że roznoszone ulotki o zdatności wody do picia z piotrkowskich wodociągów są tylko mrzonka bo woda ta zanim dotrze do mieszkańców poprzez te brudne stare rury jest już niezdatna do picia. Czekamy na następne awarie zimowe bo nic się nie dzieje jeśli chodzi o renowację czy wymianę starych rur .
Hmmm ta kladka i brak polityki oswiatowej mnie przekonaly...tez pojde!
Jedną bandę zastąpić drugą bandą złodziei. Jak to się świnie pchają do koryta
twitty widać,że prowadzisz PROPAGANDĘ PIOwską ,jestem tylko ciekaw waszej WIZJI...?
Jdę bo jak można mając stawkę bazową za czynsz podwyższyć 60%, bo zrobiło się centralne ogrzewanie i ciepłą wodę na piec gazowy i samemu płacić, to absurd.
Idę , bo widzę że można żyć lepiej- ale nie w naszym mieście.Bo dosyć mam jak Pan Chojniak nawet nie potrafi udawać jak mu naprawdę zależy na mieszkańcach -tych zwykłych ludziach-bo o kolesiach nie zapomina nigdy o czym świadczą stanowiska w różnych spółkach i gdyby byli to ludzie kompetentni nie przeszkadzałoby mi to. Buractwo , chamstwo to słowa które na stałe wpisały się w mury tego miasta, ludzie którzy jawnie olewają mieszkańców. Bezsensowne niektóre inwestycje które w błędny sposób zostały zinterpretowane przez prezydenta jako priorytetowe. Zbyt dużo afer do których Prezydent nie potrafi się odnieść. Mam dosyć życia w tym mieście z którego uciekają ludzie. Jestem z dziada pradziada piotrkowianka i pamiętam jak babcia opowiadała o Prezydencie Szmidcie który był baaaardzo wielkim autorytetem dla mieszkańców Piotrkowa, a dlaczego bo ludzie nie byli mu obojętni szczególnie Ci mniej zamożni.
Jeżdżę po świecie i widzę a tylko tu w Piotrkowie mało co się zmienia w porównaniu do innych miast. Dlatego przykro że gospodarz tego miasta otoczył się samymi Nikodemami Dyzmami , popiera ich, ba ...nawet nie reaguje na ich tzw. wyskoki głupoty.
Prawdziwy gospodarz dba o swoje owieczki a dopiero sam na końcu myśli o sobie. Skoro funkcja gospodarza Piotrkowa stała się tak komercyjna to poproszę o innego niech chociaż potrafi udawać że mu zależy.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!