Witam zauważyłem problem gdyż pracownicy Piotrkowskiej Spółdzielni Mieszkaniowej przy ulicy Belzackiej koszą trawę przy pomocy ciągnika z kosiarką rotacyjną . Stwarzają przez to ogromne niebezpieczeństwo dla bawiących się dzieci i przechodniów, przecież taka ogromna maszyna wprawiona w ruch wyrzuca z ogromną siłą rożne kamienie i patyki. Z tego co wiem gdyby urwał się lub złamał nuż to przecina człowieka lub ranni . Wiele osób już zwracało się do spółdzielni o interwencji ale bez odzewu. A dróga sprawa kiedy w czasie przerwy panowie siedzieli koło ciągnika z kosiarkami żyłkowymi noszącymi na plecach delektowali się piwkiem . Może ktoś z państwa wie jak rozwiązać i wpłynąć na spółdzielnie w rozwiązaniu problemu. Jeżeli to nie nastąpi dojdzie kiedyś do tragedii a w końcu dbajmy o bezpieczeństwo naszych dzieci są wakacje.
Oczywiście sama to widzę co panowie wyrabiają jak spółdzielnia na to zezwala .
Udaj się do prezesa i powiadom go o tym i zażądaj podjęcia jakiś działań, inaczej nie wychodź z jego gabinetu.
Jak nie wiadomo o co chodzi to o pieniądze. Pan Prezes dobrze wie co się dzieje tylko nie chce widzieć problemu kiedy to lepiej chłopa z ciągnikiem nająć i zapłacić dużo mniej niż firmie. A słyszałem o szykowanych podwyżkach dla obsługi administracyjnej, i za czyja kase oczywiście mieszkańców.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!