Jeszcze kilka lat temu, po upadku Huty Kary, Hortensji, czy Sigmatexu Piotrkowianie cieszyli się z tego, iż mają w okolicach Piotrkowa powstać centra logistyczne tzw magazyny. Właśnie zacząłem pracę w jednym z nich, i oto krótkie podsumowanie - obóz pracy dla białych murzynów.
Stawka godzinowa to czysta jamłużna, 8 godzin pracy to śmiech - pracuje się po 12-16 godz, jeśli niechcesz zostać po godzinach - OUT wypad, niemasz poco przychodzić na drugi dzień, gdyż na twoje miejsce czekają kolejni, jeszcze więksi desperaci od ciebie. Mógłbym tu pisać jeszcze długo o warunkach w jakich pracuje się w tych pseudo "Centrach logistycznych" ale zmierzam do meritum. Chyba nie o taką Polskę walczył mój dziadek na wojnie, nie z myślą o takim kraju brał udział w strajkach mój ojciec, i nie takiej przyszłośći (nędzna, ciężka praca dla kapitalistów, za jamłużnę) myśli przeciętny obywatel naszego miasta.
Oj już nie długo ja daję Osłom góra 4 lata i po tym czasie nastąpi revolta w kraju.
Nie może być tak jak jest.
Proszę by nikt z Was kto ma odrobinę poczucia honoru, patriotyzmu i dobrych manier nie szedł głosować na wybory.
Zacznijcie olewać władzę jak ona olewa nas po wyborach. Powtarzam "Najpierw My później pseudo nieudolni "plastusie" !"
Zastanawiam sie kiedu ten narod sie wreszcie zbuntuje i pogoni tych zlodziej pseudopolitykow ,bo bez rewolucji i przewrotu w tym kraju nic sie nie zmieni bedziemy caly czas okradni i rypani jak biali murzyni
Walczyli o Wolny kraj, a naszym ojcom zachciało się kapitalizmu i taki jest kapitalizm, że bogaty się bogaci, a biedny jak był biedny tak jest i to jeszcze tylko się pogłębia.
Inna sprawa, że elity z pierwszych stron okradły jawnie państwo, obywateli, a głupi naród jeszcze chodzi na głupie wybory głosując na tych "gamoni" tym samym poprawiając ich stan dobrobytu, a swój rujnując. Bo co taki "polityczek" robi po wygranych wyborach, zebranych głosach ? Ma Was w literach ciemnych. Zarabia za leżenie byczkiem z 12 tyś/mc, a głupi wyborca jak dostawał 1370ł brutto/mc tak dostaje tyle samo. No ale dostaje też jeszcze podwyżki jako GRATISy po wyborcze :D
Zadaj sobie pytanie: "Co się stało z pieniędzmi z prywatyzacji kraju z początku lat 90 ?"
Wtedy zysk z prywatyzacji wynosił średnio rocznie około 10mld $, więc gdzie są te pieniądze ? Chyba każdy wie jak wtedy wyglądała Polska, a jak teraz, prawda ?!
Jeszcze raz gorąco namawiał każdego by 21 listopada siedział w domu, nie oddawał głosu na żadnego "pana profesora" bo to niczemu nie służy, a bynajmniej nie Tobie, Wam. Chyba, że chcecie sobie pogarszać samopoczucie złym stanem RP i złym stanem waszej sytuacji finansowej !!!
Najpierw Wyborca, a później "polityk" !
Czyżbyś mówił o magazynach FM Logistic? Też tam kiedyś pracowałem i też kiedyś pracowałem 16 godzin i następnego dnia musiałem przyjść normalnie do pracy po 8 godzinach przerwy - to była dopiero jazda. Ja pracowałem w Jarostach i nie polecam nikomu tego magazynu. Jak chodzisz z przełożonym na wódke, to przełożony wozi ci palety na twoje konto i dostajesz lepszą robotę a jak nie pijesz z nim, to wysyła cię tam, gdzie nie można wyrobić normy, bo nie ma z czego.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!