Artykuły do tagu: Żywnosć

Dziczyzna - dawny szlachecki przysmak
Suto nakryte stoły dawnych przedstawicieli szlachty i arystokracji uginały się od wyjątkowych potraw z dziczyzny i dzikiego ptactwa. Wyborne dania serwowane były szczególnie dla znamienitych gości. Dziś potrawy ze zwierzyny łownej również goszczą w naszej kuchni. Ich oryginalny smak i aromat wciąż wodzi na pokuszenie największych smakoszy tego przysmaku. Które gatunki mięsa zaliczamy do dziczyzny i co właściwie oznacza ten termin?
reklama

Materiał KWW Z SERCEM DLA PIOTRKOWA

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat