Nieudolność ludzi prezia nie zna granic!!! Jaki pan taki kram.
A pamiętacie jeszcze o światłach przy Focusie czy sprawa została wyciszona a problem ciągle jest.
Te światła to jeden wielki kretynizm. Dla przykładu: w Warszawie na skrzyżowaniu ul. Rodowicza "Anody" z ul. Dolina Służewiecka, gdzie ruch jest kilkakrotnie większy niż na skrzyżowaniu z artykułu na przejściu dla pieszych na prawoskręcie nie ma żadnej sygnalizacji świetlnej - jest ona tylko na pasach do lewoskrętu. Dzięki temu samochody skręcające w prawo płynnie przejeżdżają przez skrzyżowanie, nie musząc stać przed niepotrzebnymi światłami, emitując dodatkowe ilości spalin i hałasu.
Niestety, w naszym prowincjonalnym miasteczku nadal panuje moda na maksymalne utrudnianie życia kierowcom, mimo, że piesi nie mają z tego powodu znaczących korzyści. Niepotrzebnie zwiększany ruch samochodowy powoduje pogorszenie warunków do życia dla wszystkich - i pieszych, i kierowców, głównie za sprawą dodatkowych ilości spalin i hałasu. Klasycznym tego przykładem jest np. nowe rondo na ul. Łódzkiej, do którego z nieznanych powodów nie podłączono starego odcinka ul. Łódzkiej. Podobnie ma być z planowanym rondem na skrzyżowaniu ul. Krakowskie Przedmieście, Śląskiej i Przedborskiej.
A ja powiem tak:Piotrkow to olbrzymia aglomeracja a jej główne arterie tj róg ul Dzialkowej i ul Garbarskiej szczególnie.Mieszkaja tam bowiem niebylejacy ludzie - specyjalisci - od dróg i pasów drogowych.Tylko wypatrywac jak wyrosnie w tamtym miejscu laaaas sygnalizatorów.A bylbym zapomniał - przy smietniku trzeba postawic ..no ze dwa światła.Miałem okazje niedawno jechać przez Wiedeń - toz to dopiero dziura zabita dechami - nie to co Piotrkow - na PL.Szwedzkim ( cut ciut wieksze skrzyzowanie niz u nas koło biblioteki - tak ze 150 razy i ....nie ma sygnalizatorów ).Tak sobie mysle - dac tam naszych geniuszy -zaraz by zrobili porzadek - las panie las mozna tam nastawiac - a ile pieniazkow za projekty....ymmm - marzenie.... a moze
Zarówno policja jak i MZDiK obiecały przyjrzeć się sprawie.
Ciekawe że nikt do tej pory tym sie nie interesował!!!
Czerwone w Piotrkowie to prawie wszędzie!
Nie tylko przy bibliotece miejskiej!
Mam tylko nadzieję, że nie wieczne!!!
bardzo utrudniaja ja bym tego kto to zaprojektowal zwolnil poprostu
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!