metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
guzgu ~guzgu (Gość)22.06.2010 08:22

gratuluję mieszkańcowi i policji-kiedy dołączy do takich działań straż miejska ?

00

zigg ~zigg (Gość)22.06.2010 08:30

No to jest akcja,natychmiastowa interwencja patroli,w odwodzie policyjny śmigłowiec ściągnięty z Łodzi,wóz pogotowia gazowego a całą akcje zabezpieczało 10 karetek pogotowia.
TO JEST SUKCES!!!!!
Ale tam gdzie są potrzebni to ich nie ma.

00

hw ~hw (Gość)22.06.2010 08:45

Właśnie od takich akcji trzeba zaczynać to może taki chłopak jak podrośnie będzie mądrzejszy i nie będzie niszczył tego co nie jego

00

ja ~ja (Gość)22.06.2010 08:54

I jeszcze kwestia rozmowy z nieletnimi -pozostawia wiele do życzenia !!!! potraktowali ich jak BANDZIOROW !!! ale jak żulbandy okupują boisko na 12 (szk. podstawowa) to patrole gdzie ja pytam ??
Och ..żeby nasza mloda kadra policji wykazywała się tam gdzie trzeba to naprawde byłoby suuuuper!
a małolatom można było kazac zmyc napisy gdyby troszkę poczyścili to odechciałoby im sie pisania na dłużej ...

00

Fatal Fatalranga22.06.2010 11:09

Powinni ich do izby dziecka zawieść i dać tam szkołę. Z takimi dziećmi trzeba ostro bo to jest inwestycja w przyszłość naszego kraju. Trzeba ich kształtować puki to jeszcze możliwe. Z tymi co siedzą na terenie 12 raczej nic się już nie da zrobić.

00

tomaszek ~tomaszek (Gość)22.06.2010 12:05

a ja bym przydzielił każdemu po 5 pał i wtedy do mycia tych bazgrołów wysłał!!!to by ich może czegoś nauczyło do tego mandacik też by "ucieszył"ich rodziców którzy by wreszcie się zainteresowali gzie i z kim ich pociechy się zadają...!!! ;)

00

klet ~klet (Gość)22.06.2010 12:14

Mam dobry humor i muszę zapytać o pewną sprawę !

Cytuję:
Materiały w sprawie przejawów demoralizacji młodych piotrkowian trafią do Sądu Rodzinnego i Nieletnich.

Mam rozumieć, że "policja" zabierze skrzynkę o zaworu gazowego ? :D

00

Aman Amanranga22.06.2010 12:55

"guzgu" napisał(a):
Gratuluję mieszkańcowi i policji-kiedy dołączy do takich działań straż miejska ?

Straż Miejska łapie babcie handlujące marchewką na ulicach.

Komentarz był edytowany przez autora: 22.06.2010 13:18

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)22.06.2010 15:21

O, przepraszam bardzo! Hola, hola! Tylko spokojnie.
Bez ataków na naszą młodzież czy nawoływania do jej pałowania! Wypraszam sobie!
A może to ktoś z grupy plastyka miasta, artysty-performera i grafficiarza, który ostrzegał nie tak dawno na tym portalu:
- Nie chcę zdradzać , o co chodzi. Niechaj pozostanie to tajemnicą, ale mam w zamiar razem z kilkoma zaprzyjaźnionymi osobami w jakiś sposób na to zareagować. Proszę obserwować mury miasta - wkrótce coś interesującego się pokaże - zachęca Piotr Gajda.
Swoją drogą, szkoda, że piotrkowscy policjanci nie poznali się na sztuce i niepokoją swymi bezprawnymi działaniami twórców-artystów.
Przecież grafficiarz to artysta i twórca. Może nawet performer?
A graffiti to dziedzina sztuki, której produktem są dzieła sztuki!
Jeżeli kogoś trzeba było pałować, to przed kilkunastu laty tych, którzy raczkując, organizowali w naszym mieście te pierwsze jakieś międzynarodowe festiwali sztuki, typu interakcje, translacje, skrzyżowania, interwencje i inne idiotyzmy, które z czasem stały się cykliczne, urastając do monstrualnych wymiarów.
Pały należały się także (no, niestety, proszę Szanownych Panów), kolejnym prezydentom Piotrkowa, którzy na urządzanie tych brewerii w mieście wydawali nie tylko urzędową zgodę, ale i z miejskiej kasy finansowali wygłupy dziwnych ludzi.
A teraz, jest za późno!
Proszę zatem odwalić się od twórców-artystów-grafficiarzy!
Metalowe szafy zaworów gazowych i każdy kawałek wolnego miejsca w całym mieście, są wasze! Do waszej dyspozycji. Jak płótna na sztalugach Kossaka czy Toulouse-Lautreca!
Jak przejście pod wiaduktem na ulicy Piłsudskiego, zagospodarowane przez performera - plastyka miejskiego S.P. Gajdę, dyrektora Ośrodka Działań Artystycznych.
Od artystów ręce precz! Tym bardziej - ręce policji!
Niech żyje wolna sztuka!
http://www.epiotrkow.pl/news/Piotrkowskie-graffiti--sztuka-czy-wandalizm,4623

00

zet ~zet (Gość)22.06.2010 15:29

"Aman" napisał(a):
Straż Miejska łapie babcie handlujące marchewką na ulicach.

bo to jest najbardziej szkodliwe zjawisko w naszym miescie :) i wlasnie do jego zwalczania sa skierowani dzielni straznicy. bron boze do łapania pijanych meneli/wandali/etc

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat