metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
byłyPracownik ~byłyPracownik (Gość)05.07.2010 16:41

Hahaha no to Pan dyrektor się rozpędził:) Przecież w tym szpitalu nie robi się artroskopii. To dopiero przyszłość (oby jak najszybciej).
Poza tym ciekawy jestem czy Pan dyrektor zrobi tam porządek z lekarzami??? Wszak 80% pacjentów z tej ortopedii ucieka do innych szpitali. Poza tym Pan ordynator...ja na pewno dziecka nie oddałabym pod jego opiekę. I nie mówię tu tylko o leczeniu...
Jak długo Pan dyrektor będzie pozwalał żeby w karetkach do pacjentów wyjeżdżał zespół składający się tylko z dwóch osób??? Nawet w prywatnych firmach zajmujących się ratownictwem w karetkach jeżdżą trzy osoby.
No i kiedy Pan dyrektor będzie zauważał skromnych pracowników, a nie tylko lekarzy? Tylko lekarze mają w tym szpitalu dobrze, a do DOBREGO leczenia i podejścia do pacjenta troszeczke im brakuje.

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)05.07.2010 17:16

Ciekawie brzmi pierwsze zdanie:
Oddział urazowo- ortopedyczny szpitala im. Kopernika zyskał nowy blask...
Z tym, że ja z tym blaskiem to bym aż tak się nie wychylał.
Troszkę - moim zdaniem - za dużo powiedziane.
Ja wiem, język polski jest bogaty, ale - bez przesady.

00

pacjent ~pacjent (Gość)06.07.2010 10:17

Pan Paszkowski to wybitny lekarz jak dla mnie, ciężko się do niego dostać na prywatna wizytę miałem problemy z kolanem i tylko on jedyny potrafił w tym mieście mnie uleczyć :) Aparatura do artroskopii jest w szpitalu już od dwóch lat ale tylko pan Paszkowski umie ja obsługiwać :D

00

motyl ~motyl (Gość)06.07.2010 12:29

"pacjent" napisał(a):
ciężko się do niego dostać na prywatna wizytę ..... Aparatura do artroskopii jest w szpitalu już od dwóch lat ale tylko pan Paszkowski umie ja obsługiwać :D

Czy ktoś weźmie się w końcu za ta patologię. Aby dostać się na oddział do publicznego szpitala (publiczny sprzęt...) musi najpierw udać się na prywatna wizytę (najlepiej kilka razy) zostawić u lekarza kilkaset złotych (niezaewidencjonowanych, bo kas fiskalnych nie mają w przeciwieństwie choćby do taksówkarzy - a przychody mają znacznie większe - pokaż lekarzu co masz w garażu), po czym dopiero jest leczony za publiczne pieniądze w publicznej placówce. Toż to "legalna łapówka". Ot Polska właśnie, by żyło się lepie, tym co wsiedli do tego samego pociągu co Wałęsa...

Komentarz był edytowany przez autora: 06.07.2010 12:34

10

były pacjent... ~były pacjent... (Gość)06.07.2010 12:39

Przepraszam, a kto wykonuje artroskopię? Chyba żaden z piotrkowskich ortopedów? Przecież oni by nie umieli wykonać tego badania. Prowadzono rozmowy z doktorem Malinowskim z Bełchatowa. To jest bardzo dobry specjalista.

00

piotrkowianka84 ~piotrkowianka84 (Gość)06.07.2010 13:15

No właśnie ten Malinowski ją wykonuje raz w tygodniu:) Więc terminy też są że ho ho :)
Dostać się wogóle do ortopedy m.in do poradni graniczy z cudem-pozostają tylko prywatne gabinety i widać po autach piotrkowskich ortopedów że maja "dużo"pracy w tych gabinetach.Bo chyba z pensji szp.by takimi wozami się nie poruszali :)
Co do "nowego"oddziału cóż wszytko co pomalowane jest ładne ale jak kilka razy te ciężkie łóżka sie nie zmieszczą w korytarzu będzie już mniej ładnie:)
teraz czas na ginekologię no i ten cały nowoczesny SOR to sie będzie działo :)

00

.pacjent... ~.pacjent... (Gość)06.07.2010 22:25

Kilka lat temu miałem wypadek (zdruzgotana noga). W szpitalu w Piotrkowie przeżyłem koszmar. Cierpiałem z bólu, ortopedzi nie widzieli nadziei w ratowaniu mojej nogi.Pomógł mi profesor Fabiś. Dziś mam całą nogę i normalnie funkcjonuję.Artroskopie na tym "wspaniałym" oddziale wykonuje dr Malinowski (mieszka w Bełchatowie a pracuje w Makowie Maz.- wspołpracuje z dr Fabisiem) oraz dr Kopa ( pracuje w Częstochowie), stąd pacjenci w piotrkowskim szpitalu sąsiednich województw. Szkoda, że dyrektor szpitala tego nie zaznaczył w swojej wypowiedzi.Wielkie podziękowania za "ściągnięcie" dobrych specjalistów do piotrkowskiego szpitala.

00

piotrkowianka84 ~piotrkowianka84 (Gość)07.07.2010 09:03

Z tego co widać i słychać to piotrkowscy "specjaliści" szturmem UCIEKAJĄ z pracy w piotrkowskim szpitalu ale to nikogo np.dyrekcje nie zastanawia. I stąd inni lekarze z innych miast przybywają i pracują a raczej dorabiają na swoich warunkach :)

00

nikt ~nikt (Gość)07.07.2010 21:43

Panu Cezarem niestety nie odpowiadają najwyraźniej stawki za obsługę tego urządzenia woli iść po godzinach do swojego gabinetu :( w moim przypadku było to około 100 PLN za wizytę a odbyłem ich 6 lub 7 i w tym czasie bylem w sumie w każdy dzień kiedy przyjmuje i zawsze było 30 osób łatwo to sobie policzyć x 12 dni :D Ale gość jest dobry. Kumpel byl na swoje nieszczęście na naszej ortopedii i tylko on doradził mu nie operować nogi po raz drugi teraz normalnie chodzi

00

piotrkowianka84 ~piotrkowianka84 (Gość)08.07.2010 15:13

inni też są nie najgorsi choć do ideału z Leśnej Góry trochę im brakuje i wyglądu i szacunku do pacjenta:)

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat