metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
MAZI ~MAZI (Gość)18.06.2010 12:57

Buehehehehehehe..5 lat za kradziez Filtru do wody....Bueheheheh.A koles Co zgwalcil 26 dziewczynek dostaje 4 lata.Kocham Polske

00

abc ~abc (Gość)18.06.2010 13:10

Uciąć łapy, a nie do więzienia.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga18.06.2010 13:27

Ale mylący tytuł - myślałem, że skradziono jakiś obraz lub inne dzieło sztuki.

00

Drake ~Drake (Gość)18.06.2010 13:39

Za kradzież jakiegoś g...a 5 lat,a jak dwa tygodnie temu bili i kopali jakiegoś faceta na Słowaka to max 3 lata.PARANOJA!

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)18.06.2010 13:54

Kolejna kradzież w piotrkowskiej galerii
Sam tytuł już mnie wystarczająco mocno zelektryzował, bo myślałem, że z galerii sztuki ukradli jakieś dzieło artysty, będące pokłosiem niedawnego Międzynarodowego Festiwalu Sztuki "Interakcje 2010".
A tu - sprawa banalna, filtr.
Ale złodziejowi filtra to ja się specjalnie nie dziwię, że chciał ukraść.
Bo ukraść przecież on chciał także - Boże Wielki, wybacz - złodziejom.
Czemu taki ostry jestem w słowach?
Ano, zakupiłem wcale nie tani (700 zł) odkurzacz firmy, która te urządzenia w ogóle wymyśliła.
Nie powiem, odkurzacz wsysa już parę lat i sprawuje się dzielnie!
Natomiast, co trzy miesiące muszę kupować do niego, bo inaczej będzie stał bezużytecznie, a warstwa kurzu będzie narastała - FILTR do tego elektrocośtam, filtr - dodam za prawie osiemdziesiąt złotych! 4 razy w roku taki zakup, to jest niemal 320 złotych!
Więc sam się zastanawiam, czy następnego filtra też nie ukraść.
W tym szaleństwie jest metoda. Urządzenia w miarę tanie, a konieczne materiały i elementy wymienne - drogie!
Zakamuflowana forma złodziejstwa, tak mi się wydaje, ale może się mylę.

00

klet ~klet (Gość)18.06.2010 14:16

"Drake" napisał(a):
Za kradzież jakiegoś g...a 5 lat,a jak dwa tygodnie temu bili i kopali jakiegoś faceta na Słowaka to max 3 lata.PARANOJA!

Facet na pijaku wynosił zastawę stołową na ul.Krakowskie Przedmieście jakiś czas temu i chyba też mu do 2 albo 8 lat groziło. To jest Prawo ?! To jest kurczaczek Bez Prawie !!!

00

zet ~zet (Gość)18.06.2010 14:32

w polsce wizsza szkodliwosc społeczna czynu ma kradziez niz pobicie.

00

anigav ~anigav (Gość)18.06.2010 14:34

a juz ci horerka .. nie ta galeria.. to znaczy ze imieniny sie odbeda:(

00

Mika ~Mika (Gość)18.06.2010 15:16

To ciekawe, ile razy czytam informację o zatrzymaniu złodzieja, to zawsze jest on "pod wpływem". Zastanawiam się, czy tylko pijani kradną, czy tylko takich udaje się ująć ;-)

00

Mac ~Mac (Gość)18.06.2010 18:03

Cytuję:
a następnie schował go do kieszeni spodni i przekroczył linię kas nie płacąc za towar.

nie ma to jak ryzykowac żeby zachodni koncern nie ucierpiał.
Może tych złodziei powinno sie chipować? przynajmniej wiadomo by było gdzie sa ;-)

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat